Spanac. ATENȚIE! Spanacul nu trebuie reîncălzit, deoarece nitratii pe care îi conţine pot deveni foarte periculoşi, ba chiar cancerigeni.

De asemenea, spanacul nu trebuie consumat de către pacienţii bolnavi de gută, hepatită, pietre la rinichi deoarece conţine acid oxalic.

În rest, toate bune şi frumoase. Frunzele de spanac conţin clorofilă în cantitate mare, alături de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier, precum şi o substanţă specifică numită spinacina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Spanacul se întrebuinţează ca laxativ uşor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant.

spanac
spanac

Citeste si: Uimitor! Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ridiche neagră cu miere

Spanac. Beneficii

Originar din Asia centrală şi de sud-vest, spanacul este folosit în prezent în aproape toată lumea. este apreciat atât în bucătărie, cât şi în medicină, consumul său fiind recomandat pentru tratarea a numeroase boli.

Frunzele de spanac, de culoare verde intens, sunt bogate în clorofilă, acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier şi spinacină.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

spanac
spanac

Spanac. Tratează ateroscleroza

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi E, beta-caroten, magneziu şi seleniu, potasiu şi acid folic, spanacul este eficient în lupta împotriva stresului oxidativ. Studiile arată că ajută la reglarea tensiunii arteriale, la ameliorarea simptomelor de ateroscleroză şi la prevenirea infractului şi a atacurilr vasculare cerebrale.

Citeste si: Cât de sănătoasă este, de fapt, berea? Adevărul pe care trebuie să îl afli

Spanac.  Anticancerigen puternic

Cercetătorii au descoperit că flavonoizii şi carotenoizii din spanac au puternice proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene. Studiile au arătat că extractele din spanac au capacitatea de a scădea ritmul de multiplicare a celulele canceroase în cazul cancerului gastric şi de a preveni cancerul de sân şi de prostată.

Întăreşte sistemul osos şi muscular

Datorită vitaminei K, întâlnită din abundenţă îna caestă plantă, spanacul ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos şi muscular.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncați grapefruit dacă luați aceste pastile!

Spanac. Susţine sistemul imunitar

Spanacul este bogat în vitamine şi minerale benefice pentru stimularea sistemului imunitar, motiv pentru care ajută la prevenirea răcelilor şi a infecţiilor.

Citeste si: Ce se întâmplă cu corpul tău dacă ești lovit de fulger. Cum poți să supraviețuiești

spanac
spanac

Spanac. Previne orbirea

Consumul de spanac ajută la combaterea problemelor de vedere, în special datorită luteinei şi zeaxatinei, două substanţe antioxidante extrem de eficiente. Totodată, spanacul are proprietatea de a preveni AMD-ul, o boală care duce la orbire.

Citeste si: Avertismentul medicilor: Nu mai mâncați POPCORN dacă suferiți de această boală!

Purifică organismul

Fibrele conţinute ajută la purificarea sistemului digestiv, a sângelui şi a ficatului. De asemenea, calciul şi fierul din spanac remineralizează organismul şi îl ajută să lupte împotriva anemiilor şi a asteniilor de sezon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si