Vlad Ciurea, neurochirurg, a discutat despre cea mai sănătoasă legumă pentru creier, informează antena3.ro .
Leguma este considerată o minune pentru funcțiile cerebrale și îmbunătățește considerabil starea creierului.
Conopida, leguma minune pentru creier. Beneficiile sale asupra sănătății
Vlad Ciurea, medic și neurochirug român, a oferit informații despre alimentele care influențează într-un mod pozitiv creierul. Acesta a explicat că peștele este unul dintre produsele cele mai sănătoase pentru organism, în special pentru activitatea cerebrală.
Pe lângă tipurile de pește benefice creierului, printre care a menționat somonul sălbatic și peștii marini, Vlad Ciurea a vorbit și despre cea mai bună legumă, care aduce aceleași beneficii.
"Peștele marin, în special somonul sălbatic, nu cel de crescătorie, este considerat cel mai bun. Peștii activi, răpitori, sunt mult mai benefici pentru creier decât cei statici. Cantitatea de proteine din acești pești este ideală pentru celula nervoasă.
Aceste lucruri sunt dovedite. România a făcut tranziția de la o dietă predominantă în carne la una cu mai multe legume și pește", a declarat Vlad Ciurea, potrivit aceleiași surse.
Este vorba despre conopidă, un produs care conține o cantitate bogată de vitamina K. Această vitamină contribuie la menținerea sănătoasă a membranelor creierului.
Conopida ajută la sănătatea celulelor din membrana creierului, la procesul de învățare și la îmbunătățirea memoriei de lungă durată.
De asemenea, conopida reduce riscul de inflamație cronică.
Trebuie menționat faptul că organul vital, creierul, își ia din fiecare aliment cantitatea necesară de vitamine care îi fac bine.
"Conopida este cea mai bună pentru creier.
Din toate aceste alimente, creierul își ia ce are nevoie, cât mai bun, pentru a funcționa în condiții cât mai bune", a declarat Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.