Carnea de curcan nu are gust fad daca stim cum sa o gatim: semintele de susan si sosurile o vor transforma intr-un preparat aromat si consistent.Trebuie doar sa aveti la indemana ingrediente proaspete si succesul e garantat.
Aveti nevoie de piept de curcan, zucchini, ardei gras, rosii, ciuperci, vinete, ceapa rosie, ruccola, piper murat, sos worcester, smantana, unt, seminte de susan negru si alb, ulei de susan, ulei de masline, sare si piper.
Marius Muntean, bucatar: pentru inceput o sa taiem pieptul de curcan, o sa-l taiem intr-un steak mai grosut, il curatam de grasimi, de pielite, nu-l taiem foarte subtire, il taiem mai gros ca sa ramana suculent in interior. Dupa ce-l prajim o sa-l taiem felii si o sa-l punem pe frafurii feliat.
Puneti pieptul de curcan la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Marius Muntean, bucatar: Incercam sa-l gatim la foc mai mic, nu foarte rapid pentru ca este gros. La preparatul acesta nu necesita foarte multe arome pentru ca deja avem destule arome. Putem daca-l mancam cu alta garniture, putem sa adaugam rozmarin, busuioc, oregano, ce ne place mai mult. O sa taiem legumele cubulete, inclusiv ceapa.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
Lasati legumele la calit timp de cinci minute, cat sa se inmoaie putin. Adugati sare, piper, susan negru si alb.
Marius Muntean: O sa mai lasam chiar cateva secunde si cu susanul. Avem grija sa nu se arda, iar inainte de montaj pe farfurie o sa amestecam totul cu putina rucola proaspata.
Garnitura este gata asa ca momentul sa va ocupati de sos. Puneti la topit intr-o tigaie uncub de unt si adaugati o lingura de piper verde murat.
Marius Muntean: o sa lasam sa se prajeasca pana cand untul devina putin maroniu.
Recomandarea bucatarului este sa folositi piper murat. Adaugati peste el smantana si sos worcester... Iar cand da in clocot e semn ca e gata!
Marius Muntean: Pieptul de curcan cu legume proaspete si sos de piper verde este gata. Este un preparat delicios, merita sa-l incercati. Pofta buna!