Marius Muntean, bucatar:" O sa facem o reteta de vara, o sa folosim un cocktail de legume, plin de vitamine si arome si anume o sa facem parjoale de legume”.
Aveti legume la indemana?! Daca da, fie postul cat de greu, nu veti duce dorul carnii!
Invatam sa gatim impreuna gustoasele parjoale! Ca sa ne apucam de treaba, aveti nevoie de ciuperci, cartofi fierti in coaja, dovlecei, ciuperci shimeji, ceapa verde, rosii in bulion, ardei, salata, rosii cherry, rucola, patrunjel, busuioc, usturoi, pesmet, faina alba, lamaie, ulei
de masline, sare si piper.
Este o reteta foarte simpla. Daca avem un robot sau o masina de tocat acasa, merge foarte repede 03.04
Taiati cartofii fierti si restul legumelor cubulete mici, apoi aruncati-le in blender. Scopul nostru nu e sa le facem piure, asa ca putem sa adaugam inauntru si cateva fire de patrunjel verde si busuioc.
Marius Muntean, bucatar:" O sa bagam doi catei de usturoi si putin ulei de masline. Neavand niciun fel de grasime in interior, o sa aiba nevoie de ulei de masline ca sa se lege toata compozitia”.
Adaugati apoi doua- trei linguri de pesmet in compozitie si amestecati totul foarte bine.
Marius Muntean, bucatar:" Inainte sa le prajim o sa punem putina faina intr-o farfurie. O sa incepem sa modelam cum vrem noi”.
Dupa doar cateva minute de cand ne-am apucat de treaba, chiftelutele sunt gata de pus in tigaie!
Cat se prajesc bine pe ambele parti, pregatiti sosul de rosii.
Puteti sa optati, daca doriti, pentru rosii proaspete. Important este sa le decojiti bine inainte si sa-i adaugati un catel de usturoi. Odata ce rosiile ajung pasta sunt gata de fiert. Cat timp le ia sa dea in clocot, amestecati cateva frunze de rucola, putina salata iceberg si rosii cherry, apoi adugati peste ulei de masline, zeama de lamaie, putina sare si ciupercutele shimeji.