Legume şi fructe care conţint vitamina B12
Vitamina B-12 este o vitamină esențială solubilă în apă, găsită în multe alimente de origine animală. Vă ajută corpul să producă globule roșii și vă menține sistemul nervos sănătos.
Dacă mâncați multă carne și lactate, este ușor să obțineți suficientă vitamină B-12 în dieta dumneavoastră. Dar este posibil să vă luptați pentru a atinge valoarea zilnică recomandată.
Cele mai bune alimente bogate în vitamina B-12
Iată o listă de alimente cu vitamina B-12 pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele nutriționale:
Citeste si: Câte calorii are un pepene roşu? Dar unul galben?
Indiferent dacă le aburiți sau le consumați crude pe jumătate de coajă cu suc de lămâie, scoicile sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina B-12. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi, bogat în proteine și o sursă excelentă de fier și alte vitamine B.
Ficatul de vită poate este și gustos, dar are și un conținut ridicat de vitamina B-12, proteine, fier și vitamina A. Pentru a-l adăuga în dieta dvs., încercați să-l fierbeți sau să-l dați prin făină și să-l sotati cu ceapă. Ficatul de vită are, de asemenea, un conținut ridicat de colesterol, deci nu vă bazați numai pe el pentru a vă satisface cerința de vitamina B-12.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cerealele pentru micul dejun sunt surse vegane excelente de vitamina B-12. Diferite mărci pot conține cantități diferite.
Beneficiile nutriționale ale acestui pește gras nu se termină cu vitamina B-12.
Somonul este, de asemenea, încărcat cu acizi grași omega-3. Aceste grăsimi nesaturate ajută la prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral prin scăderea colesterolului, reducerea inflamației din corp și scăderea tensiunii arteriale.Citeste si: Alimentele care ne răcoresc pe caniculă
Pastravul este o putere nutritiva. Păstrăvul este, de asemenea, bogat în proteine, alte vitamine B și multe minerale.
O cană de lapte oferă o sursă bună de B-12. Este, de asemenea, o sursă fiabilă de calciu și vitamina D. Dacă încercați să limitați grăsimile și caloriile, rămâneți la produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau degresate.
Veți obține beneficiile vitaminei B-12, calciului, vitaminei D și ale probioticelor benefice dacă mâncați o ceașcă de iaurt în fiecare zi. Alegeți soiuri fără adaos de zahăr.
Ouăle nu sunt la fel de bogate în vitamina B-12 ca carnea și peștele, dar sunt o sursă decentă. De asemenea, ambalează un pumn frumos de proteine. Pentru un spor suplimentar de B-12, bateți ouăle cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi înainte de a vă amesteca.
Puiul este ușor de găsit, ieftin și versatil. Mai mult, oferă o cantitate de vitamină B-12 și este bogată în niacină, o vitamină B care se crede că ajută la scăderea colesterolului.