Close sidebar
Close sidebar

Legumele care fac minuni pentru vegetarieni! Nutriționiștii spun că sunt pline de proteine: „Sunt la mare căutare”

Toate fructele și legumele au beneficii pentru organism, există însă unele care sunt pur și simplu o mină de aur pentru cei care nu consumă carne.

Antonia Cioanca,

Mihaela Bilic, sfaturi pentru vegetarieni. 

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol

Proteinele sunt un element foarte important în alimentația de zi cu zi, atât pentru sportivi, cât și pentru oamenii care nu desfășoară o activitate fizică prea intensă. Proteinele se găsesc în mare parte în produsele de origine animală, însă nu numai.

Pentru că foarte multe persoane aleg să nu consume carne, lactate sau ouă, este foarte important de precizat faptul că proteine se găsesc și în surse vegetale, notează Mihaela Bilic.

Ce le recomandă Mihaela Bilic vegetarienilor? 

[Sursa foto: Unsplash]

Printre cele mai bune surse de proteine numite de medicul nutriționist se numără mazărea și alunele, migdalele, semințele, adică oleaginoasele.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„Mai nou, pentru că e deja o modă și chestiunea asta cu vegetarienii, acum proteinele de origine vegetală sunt la mare căutare pentru că, iată, nu vrem să mai mâncăm multă carne, dar cum să facem să avem și proteine multe.

Cine sunt reprezentații de bază? Nu soia, care are conotație negativă din trecutul nostru comunist, deși este cea mai completă proteină vegetală, ci bobul de mazăre, care este noua descoperire a industriei alimentare.

Citește și: Alimentul pe care este bine să îl consumi zi de zi în lunile de vară. Are doar beneficii pentru organism: „Dă gust și culoare în orice mâncare”

Are avantaje mazărea, pentru că, spre deosebirea de soia care niște fitoestrogeni, niște hormoni din plante care mimează estrogenul uman și care pot da dezechilibre hormonale, mai ales dacă soia este mâncată în exces de bărbați, de copii – nu le trebuie estrogen, nu are aceste probleme.

Mai sunt și boabele oleaginoase, adică migdale, alune, semințe, fistic, care nu au probleme de gătit. Boabele leguminoase trebuie să le fierbem bine, pentru că au niște antinutrienți care se neutralizează prin fierbere”,

spune Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Alerta Comisiei Europene despre apa potabilă! Risc potenţial pentru sănătate

Mazărea are foarte multe beneficii. 

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI