Legumele care pot preveni semnificativ cancerul
Specialiștii au publicat o listă o cu legumele care, introduse în dieta zilnică, pot preveni cancerul.
Un studiu apăruti în Jurnalul Științific Food Chemistry a scos la iveală importanțe legumelor în prevenția cancerului. Se pare că anumite legume, introduse în alimentația zilnică, pot preveni apariția cancerului.
O alimentație sănătoasă înseamnă și un organism sănătos. Specialiștii au identificat o listă de legume care, introduse în dieta zilnică, scad considerabil șansa de a face cancer. Pe lista legumelor care scad semnificativ riscul apariției de cancer se regăsesc ardeiul gras portocaliu, cicoarea roșie, ardeiul jalapeno, castraveții, sfecla, cartofii, usturoiul, conopida, prazul, ceapa verde și varza de Bruxelles.
"O dietă diversificată care conține mai multe clase distincte de legume și, implicit, de fitonutrienți este esențială pentru prevenirea eficientă a cancerului. (…) Legumele sunt selective. Aceeași doză de usturoi care a blocat 80% din proliferarea celulelor canceroase nu a influențat celulele sănătoase.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Din lista legumelor studiate, șase au redus la jumătate creșterea cancerului: ardeiul gras portocaliu, castraveții, cicoarea roșie sau radicchio – salata cu aspect de varză roșie, un pic amăruie, ardeiul jalapeno, cartofii și sfecla.
Alte cinci legume chiar au distrus celulele canceroase: conopida, varza de Bruxelles, ceapa verde, usturoiul și prazul", a declarat Dragos Pătraru, potrivit informațiilor transmise de gandul.ro.
Trebuie menționat faptul că niciun aliment nu are proprietăți miraculoase pentru a preveni complet apariția cancerului. În schimb, studiile au demonstrat faptul că o alimentație sănătoasă poate reduce semnificativ riscul de a ne îmbolnăvi.
"Nu există alimente minune și nici diete minune care să ne garanteze că nu ne vom îmbolnăvi de cancer sau de alte boli cronice. Există doar obiceiuri alimentare sănătoase care ne pot reduce riscul de a ne îmbolnăvi. Și, desigur, anumite alimente asupra cărora unii cercetători s-au aplecat mai mult" , a declarat Dragos Pătraru.