Un studiu apăruti în Jurnalul Științific Food Chemistry a scos la iveală importanțe legumelor în prevenția cancerului. Se pare că anumite legume, introduse în alimentația zilnică, pot preveni apariția cancerului. 

Legumele care pot preveni cancerul

O alimentație sănătoasă înseamnă și un organism sănătos. Specialiștii au identificat o listă de legume care, introduse în dieta zilnică, scad considerabil șansa de a face cancer. Pe lista legumelor care scad semnificativ riscul apariției de cancer se regăsesc ardeiul gras portocaliu, cicoarea roșie, ardeiul jalapeno, castraveții, sfecla, cartofii, usturoiul, conopida, prazul, ceapa verde și varza de Bruxelles.

Citește și: Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Sibiu. Pentru a mânca, românii scot bani grei din buzunar

"O dietă diversificată care conține mai multe clase distincte de legume și, implicit, de fitonutrienți este esențială pentru prevenirea eficientă a cancerului. (…) Legumele sunt selective. Aceeași doză de usturoi care a blocat 80% din proliferarea celulelor canceroase nu a influențat celulele sănătoase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Comuna din România unde cresc pietrele, la propriu: Ce sunt trovanții și cum arată locul spectaculos vizitat anual de mii de turiști- antena3.ro

Citeste si: EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”- wowbiz.ro

Din lista legumelor studiate, șase au redus la jumătate creșterea cancerului: ardeiul gras portocaliu, castraveții, cicoarea roșie sau radicchio – salata cu aspect de varză roșie, un pic amăruie, ardeiul jalapeno, cartofii și sfecla.

Alte cinci legume chiar au distrus celulele canceroase: conopida, varza de Bruxelles, ceapa verde, usturoiul și prazul", a declarat Dragos Pătraru, potrivit informațiilor transmise de gandul.ro.

Trebuie menționat faptul că niciun aliment nu are proprietăți miraculoase pentru a preveni complet apariția cancerului. În schimb, studiile au demonstrat faptul că o alimentație sănătoasă poate reduce semnificativ riscul de a ne îmbolnăvi.

Citește și: Elena-Maria a supraviețuit ca prin miracol, când nimeni nu îi dădea vreo șansă. S-a născut la 22 de săptămâni, iar după trei luni a ajuns în brațele mamei: "O luptătoare"

"Nu există alimente minune și nici diete minune care să ne garanteze că nu ne vom îmbolnăvi de cancer sau de alte boli cronice. Există doar obiceiuri alimentare sănătoase care ne pot reduce riscul de a ne îmbolnăvi. Și, desigur, anumite alimente asupra cărora unii cercetători s-au aplecat mai mult" a declarat Dragos Pătraru. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si