In articol:
Un studiu apăruti în Jurnalul Științific Food Chemistry a scos la iveală importanțe legumelor în prevenția cancerului. Se pare că anumite legume, introduse în alimentația zilnică, pot preveni apariția cancerului.
Legumele care pot preveni cancerul
O alimentație sănătoasă înseamnă și un organism sănătos. Specialiștii au identificat o listă de legume care, introduse în dieta zilnică, scad considerabil șansa de a face cancer. Pe lista legumelor care scad semnificativ riscul apariției de cancer se regăsesc ardeiul gras portocaliu, cicoarea roșie, ardeiul jalapeno, castraveții, sfecla, cartofii, usturoiul, conopida, prazul, ceapa verde și varza de Bruxelles.
"O dietă diversificată care conține mai multe clase distincte de legume și, implicit, de fitonutrienți este esențială pentru prevenirea eficientă a cancerului. (…) Legumele sunt selective. Aceeași doză de usturoi care a blocat 80% din proliferarea celulelor canceroase nu a influențat celulele sănătoase.
Citeste si: Vin ninsorile în România. Informare meteo ANM de vreme rea pentru toată țara- antena3.ro
Din lista legumelor studiate, șase au redus la jumătate creșterea cancerului: ardeiul gras portocaliu, castraveții, cicoarea roșie sau radicchio – salata cu aspect de varză roșie, un pic amăruie, ardeiul jalapeno, cartofii și sfecla.
Alte cinci legume chiar au distrus celulele canceroase: conopida, varza de Bruxelles, ceapa verde, usturoiul și prazul", a declarat Dragos Pătraru, potrivit informațiilor transmise de gandul.ro.