Close sidebar
Close sidebar

Legumele pe care nu trebuie să le pui sub nicio formă la frigider! Se strică mult mai repede dacă le păstrezi la rece

În special vara, multă lume păstrează toate legumele la frigider. Iată de ce acest obicei nu ajută la păstrarea lor mai mult timp.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Foarte multe persoane aleg să depoziteze toate legumele și fructele la frigider, cu speranța că mediul rece le va menține proaspete pentru mai mult timp. Totuși, nu toate alimentele vegetale trebuie păstrate în același mod. Astfel că, în timp ce unele produse au nevoie de răcoare pentru a fi proaspete mai multe zile, în cazul altora mediul din frigider poate fi chiar dăunător. 

Iată câteva legume pe care nu este bine să le pui în frigider nici măcar în zilele toride de vară. 

Citește și: VIDEO Comoditatea costă scump! Fructele deja tăiate din supermarket golesc buzunarele

Citeste si: Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte- kanald.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

[Sursa foto: Unsplash]

8 legume pe care nu e bine să le păstrezi la frigider

Printre legumele care nu își au locul în mediul din frigider se numără cartofii.

Aceștia au mult amidon, care la temperaturi scăzute se transformă în zahăr. Cel mai bine este să păstrezi cartofii într-un sac de pânză, feriți de soare.

Nici ceapa și usturoiul  nu au ce să caute la frigider. Acestor legume le priește cel mai mult un mediu întunecat și uscat, precum o cămară. În cazul în care este pusă la umezeală, ceapa înmugurește și mucegăiește.

Alte legume pe care nu e bine să le păstrezi la frigider sunt vinetele, care sunt foarte sensibile la frig și se strică în 2,3 zile dacă sunt expuse la acesta. Nici castraveții și roșiile nu se înțeleg bine cu frigul. Castraveții se îngălbenesc foarte ușor la temperaturi mai mici de 10 grade, iar apa iese la suprafață, ceea ce îi face să mucegăiască mai repede. În ceea ce privește roșiile, acestea au o membrană care se înmoaie repede la frig și umezeală, astfel că își pierd o mare parte din gust.

Nici fasolea verde și ciupercile nu își au locul în frigider. Fasolea verde se păstrează însă foarte bine la congelator dacă este fiartă în prealabil, în timp ce ciupercile proaspete rămân bune mai mult timp dacă sunt lăsate într-un loc uscat, dar ferit de lumina soarelui.

Citește și: De ce trebuie să te protejezi de soare? Medicul Vlad Ciurea explică pericolele la care te expui dacă stai cu capul descoperit pe caniculă

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI