Leurda. Ce este, de fapt, această buruiană delicioasă. Comercianții din piețe țin secret asta!
Leurda, cunoscută și sub denumirea "usturoiul sălbatic" este vedeta primăverii în piețe. Ea are efecte miraculoase asupra organismului nostru. Iată secretele acestei buruieni!
Frunzele de leurdă sunt miraculoase, având proprietăţi depurative şi capacitatea de a purifică sângele, ficatul, stomacul şi intestinele. Organismul va beneficia de o adevărată cură de purificare!
Leurda este extrem de eficientă în tratarea indigestiei, insuficienţei biliare, a colicilor abdominali, balonării şi dizenteriei. De asemenea, ajută la distrugerea viermilor intestinali.
Leurda. Tratează afecţiunile sistemului nervos
Leurda ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive şi stările de anxietate.
În cazul afecţiunilor precum bronşita, tuberculoză pulmonară sau infecţii la nivelul căilor respiratorii superioare, cum ar fi gripa sau răceala, leurdă are efecte miraculoase şi este un remediu natural extrem de folositor. De asemenea ameliorează insuficientă respiratorie provocată de tuse.
Tot prin uz extern, leurda tratează efectiv eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile, scrofuloza şi alte boli cronice de piele. Pentru furunculi se pot folosi cataplasmele cu frunze de leurdă.
Ajută la curăţarea sângelui de substanţele toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului şi previne accidentele vasculare.
Salată de leurdă cu ou. Cea mai delicioasă și răcoritoare rețetă a primăverii
Salată de leurdă cu ou. Vă prezentăm o rețetă sănătoasă, delicioasă și răcoritoare de primăvară. Leurda este vedeta acestui sezon!
Salată de leurdă cu ou. Ingrediente:
Ceapă verde- o legătură 2 legături leurdă 5 ouă fierte sare piper Un gălbenuș fiert și un gălbenuş crud zeamă de lămâie ulei
Salată de leurdă cu ou. Mod de preparare:
Mai întâi, curăţați şi spălați leurda şi ceapa verde. Le tocați mărunt şi le puneți într-un castron. Se amestecă gălbenuşurile cu ulei turnat treptat, până capătă consistenţa de maioneză.
Adăugați apoi puţină zeamă de lămâie. Tăiați ouăle fierte cubuleţe şi le adăugați peste verdeaţa tocată. Se pune maioneza şi se condimentează cu sare şi piper.
Va fi un preparat pe care îl vei îndrăgi, pur și simplu, primăvara aceasta!