Rebeliunea mercenarilor Wagner a fost aproape să pornească un război civil în Rusia. Astăzi, Putin a mulțumit și a felicitat militarii ruși pentru sacrificiile uriașe făcute pentru a pune capăt unui conflict armat care isca să pornească din cauza rebeliunii mercenarilor Wagner.

Armata rusească a oprit un Război Civil

Vladimir Putin a ținut un discurs prin care a apreciat armata rusească care a luptat împotriva rebeliunii Wagner, relatează sursele externe AFP, CNN și BBC.

Președintele Rusiei a început discursul prin ținerea unui moment de reculegere pentru militarii care au pierit în timpul confruntării cu rebeliunea.

”Împotriva acestor rebeli au murit fraţii noştri de arme. Ei şi-au îndeplinit misiunea cu onoare. Vă rog să le onoraţi memoria printr-un moment de reculegere”, a spus Putin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Nicu Covaci în viață! Familia și prietenii i-au fost alături până la sfârșit. Video cutremurător: „Foarte trist era”- wowbiz.ro

În discursul său, Vladimir Putin a consimțit că militarii ruși au fost cei care au oprit un război civil, ceea ce părea a fi un lucru inevitabil la începutul rebeliunii Wagner.
"Aţi protejat ordinea constituționala. De facto, aţi oprit războiul civil şi l-aţi dovedit loialitatea faţă de poporul rus”

De asemenea, Putin a vorbit despre curajul militarilor, considerându-i eroii Rusiei.
”Aţi acţionat clar, în mod bine coordonat, v-aţi dovedit prin fapte loialitatea faţă de poporul rus şi jurământul militar, aţi arătat responabilitate față de soarta patriei şi viitorul ei”, a declarat liderul Kremlinului, citat de

CNN.

Citește și: VIDEO- Războiul în regiunea Herson continuă. Ucrainenii au trecut Niprul în speranța de a cuceri regiunile ocupate de ruși

Rebeliunea mercenarilor Wagner a fost oprită

Rebeliunea creată de mercenarii Wagner a fost cea mai mare amenințare adresată lui Putin. Adunarea rebelilor a fost numită de către liderul lor, Evgheni Prigojin, o insurecție militară. Mercerii ruși care au iscat rebeliunea au avut ca scop împotrivirea armatei ruse și doreau înaintarea spre Moscova.

Marșul rebelilor a pornit de la Rostov-pe-Don, unde rebelii Wagner au acaparat orașul care era ocupat de armata rusă.

Acțiunile mercenarilor au fost apreciate de civilii din acea zonă. Rebelii Wagner au fost aplaudați de cetățenii ruși după ocuparea Rostov-pe-Don și dorința lor de a înainta spre Moscova.

Citește și: China a reafirmat interesul față de o consolidare a unității Rusiei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si