Close sidebar
Close sidebar

Liderul Statului Islamic a fost ucis de armata rusa

Ministerul rus al Apararii a anuntat vineri ca verifica informatii potrivit carora l-ar fi ucis pe liderul gruparii Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi la sfarsitul lui mai, intr-un atac aerian in apropiere de orasul sirian Rakka, scriu agentiile ruse de presa, citate de Reuters, The Associated Press si BBC News.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Atacul aerian, care a vizat o intalnire a lui al-Baghdadi, a avut loc pe 28 mai, a precizat ministerul, citat de agentii.

”Potrivit unei informatii care este verificata acum prin diverse canale, liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, care a fost eliminat in atac, era prezent la intalnire”, a anuntat ministerul, potrivit RIA Novosti.
Aceasta nu este prima oara cand este anuntata uciderea liderului jihadist.

Locul unde se afla al-Baghdadi este necunoscut, insa se crede ca s-ar fi aflat la Mosul, in Irak, inainte ca o coalitie condusa de Statele Unite sa lanseze o ofensiva in vederea recuceririi orasului, la sfarsitul lui 2016.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Ministerul a anuntat ca atacul a vizat o reuniune a liderilor Statului Islamic care discuta despre retragerea din Rakka, capitala de facto a gruparii jihadiste, potrivit The Associated Press.

Intr-un comunicat publicat de portalul de propaganda Sputnik, ministerul afirma ca 30 de comandanti si pana la 300 de combatanti participau la reuniunea de la Rakka, potrivit BBC.
Singura aparitie publica a lui al-Baghdadi, de cand si-a proclamat ”califatul”, a fost surprinsa intr-o inregistrare video din iunie 2014, la o predica pe care a sustinut-o la Mosul, dupa ce a preluat controlull asupra orasului.

De atunci gruparea a suferit importante pierderi de teren si a fost vizata atat de bombardamente ruse, cat si americane si ale aliatilor americanilor.


In martie, secretarul de Stat Rex Tillerson anunta ca ”aproape toti” locotenenteii lui al-Baghdadi au fost ucisi.
”Este doar o chestiune de timp ca al-Baghdadi sa aiba aceeasi sorata”, aprecia Tillerson. 

Sursa: News.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI