Ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru al Educației a avut loc marți. Astfel, Ligia Deca a preluat portofoliul de ministru al Educației de la Sebastian Burduja.

„Astăzi, la sediul Ministerului Educației, a avut loc procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei. Mulțumesc domnului Sebastian Burduja pentru asigurarea continuității instituționale”, a anunțat Ligia Deca pe pagina sa oficială de Facebook.

Citeste si: VIDEO- Ligia Deca, noul ministru al Educației! Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis

Care sunt gândurile Ligiei Deca, la începutul mandatului de ministru al Educației

„O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației. Pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educației și voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație”, a afirmat Ligia Deca.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: De Ziua Internațională a Educației, România își schimbă Ministrul Educației

Ce își propune noul ministru al Educației pentru următoarea perioadă

„Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României și cu autoritățile publice locale, ca ministru al Educației, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unitățile de învățământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situația economică și energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună”, a comunicat ministrul Educației.

Ligia Deca a mai transmis că unul dintre obiectivele sale esențiale în timpul mandatului este asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, așa încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ.

„Promit să acționez cu transparență, integritate și curaj!”, a încheiat Ligia Deca, noul ministru al Educației.

Citeste si: Posibili miniștri pentru fotoliul de la Educație, după demisia lui Sorin Cîmpeanu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si