Ligia Deca a fost testată pozitiv cu COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de ea, după ce a efectuat un test PCR și s-a confirmat infectarea cu virusul. 

Aceasta l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis în vizita lui în Emiratele Arabe Unite.

Citește și: Cât costă geanta de lux purtată de Carmen Iohannis la vizita în Emiratele Arabe Unite? Suma este una colosală și trece de 8.000 de dolari

Ligia Deca, testată pozitiv cu COVID-19

Ministrul Educației are COVID-19, după ce a fost în delegația oficială în Emiratele Arabe Unite alături de președintele României, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, ministrul Energiei, ministrul Cercetării,  Inovării și Digitalizării, directorul general Nuclearelectrica, precum și secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne

Deși a anunțat că s-a infectat cu virusul COVID-19, ministrul Educației, Ligia Deca, nu a mărturisit care este starea ei de sănătate în prezent.

Citește și: VIDEO- TikTok-ul ar putea fi interzis senatorilor români. Reacția ministrului Digitalizării

Ce presupune portofoliul digital al elevilor?

Elevii vor beneficia  de un portofoliu digital. Ministrul Educației, Ligia Deca, a oferit explicații referitoare la acesta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Rolul documentului este acela de a conecta rezultatele copiilor atât din învățământul formal, de la școală, cât și cel informal. 

Potrivit Ministrului Educației, Ligia Deca, dirigintele va fi cel care se va ocupa de el.

Citește și: VIDEO- Noi proiecte de lege. Indemnizația pentru mame ar putea crește, iar cele care au copii sub 5 ani ar putea beneficia de prioritate la casele de marcat

otrivit Ligiei Deca, rolul portofoliului digital este acela de a conecta rezultatele elevului din învățământul formal, cu cel informal.

„Portofoliul educațional din educația timpurie. El va începe cu acele evaluări din punct de vedere cognitiv și socio-emoțional pe care copiii le primesc după educația timpurie.

Citește și: VIDEO- Autovehiculele gălăgioase nu vor mai putea circula noaptea. Va fi impus un nou proiect de lege

Va continua, incluzând atât ceea ce se întâmplă în școală, cât și experiențele de învățare din non-formal și informal, deci cele conexe, și, în același timp, pe baza portofoliului, care include și evaluările de pe parcurs, se va putea adapta și individualiza strategia pedagogică și parcursul unui copil în așa fel încât să ajungem la profilul absolventului pe care ni-l propunem după fiecare etapă educațională”, a declarat ministrul Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si