Recent, limuzina lui Nicolae Ceauşescu s-a vândut la licitaţie.  “Tovarăşul Nicolae Ceauşescu, fostul dictator al României, a fost un mare împătimit al maşinilor scumpe. Unul dintre autoturismele sale preferate s-a vândut la o licitaţie. Ceauşescu ar fi fost ”mândru” să afle că banii încasaţi au fost donaţi unei organizaţii caritabile ce ajută orfanii din ţara noastră”, a dezvăluit revista Auto Bild. 

Limuzina lui Nicolae Ceauşescu s-a vândut la licitaţie: "M aşina se află într-o stare deosebit de bună"

„Autoturismul, un Mercedes-Benz 350 SL din 1973, a fost scos la licitaţie. Acesta a fost echipat special pentru Ceauşescu, ceea ce înseamnă că încă dispune de staţia de emisie-recepţie pe unde ultrascurte cu care Ceauşescu asculta frecvenţele Securităţii. În 1997, celebrul Mercedes a fost cumpărat de Conor Hughes, dar din 2007 nu a mai fost condus. Cu toate acestea, maşina se află într-o stare deosebit de bună”,  a mai notat revista.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 

Limuzina lui Nicolae Ceauşescu s-a vândut la licitaţie. B anii au ajuns în cadrul unei fundaţii de caritate

Nu mulţi ştiu că limuzina lui Nicolae Ceauşescu s-a vândut la licitaţie.  “Maşina este complet originală şi afişează pe bord doar 17.500 de kilometri. Pentru un plus de autenticitate, fostul proprietar a păstrat anvelopele cu care a fost echipat autoturismul atunci când a ieşit pe poarta fabricii.

Pentru împătimiţi, Mercedesul lui Ceauşescu a fost din cea de-a treia generaţie (R107), care s-a fabricat între 1972 şi 1989. Versiunea 350 SL dispunea de un motor V8 cu o capacitate de 3,5 litri, ce producea 200 de cai-putere şi un cuplu de 286 Nm. Acesta consuma 18,5 l/100 km şi era dotat cu o cutie manuală. Preţuitul Mercedes-Benz 350 SL a fost vândut cu suma de 49.500 de euro, iar banii au ajuns în cadrul unei fundaţii de caritate”, s-a mai scris despre maşina lui Ceauşescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si