Decesul a fost confirmat de fiul ei Jordan Wexler, care a precizat că actriţa a murit în somn, potrivit Le Figaro.

Ea va rămâne în memoria cinefililor ca o frumuseţe mexicană care le-a dat replica legendelor Hollywoodului precum: John Wayne, Tony Curtis, James Stewart, Charles Bronson.

Linda Cristal a jucat în 20 de filme în Mexic până să ajungă la Hollywood pentru primul rol în engleză, în filmul "Comanche" (1956), de George Sherman, unde interpreta fata răpită a unui aristocrat spaniol din Mexic.

Născută Marta Victoria Moya la 23 februarie 1931 în Buenos Aires, Linda Cristal şi-a petrecut tinereţea în Argentina. Tatăl său Antonio Moya Bourges a fost un imigrant francez, un om de presă care a publicat în reviste. Mama sa, Rosario Pego, era italiancă. În multe interviuri, Linda Cristal a declarat că tatăl ei a intrat într-un conflict cu o bandă criminală şi a fost nevoit să fugă cu familia la Montevideo, în Uruguay. Când avea 13 ani, cei doi părinţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon în maşina lor.

O renumită actriță a pierdut lupta cu viața

În adolescenţă, Linda Cristal a studiat la Conservator. La vârsta de 16 ani, s-a căsătorit cu actorul argentinian Tito Gómez. Căsătoria a fost anulată după doar câteva săptămâni. În timpul unei călătorii în Mexic, împreună cu fratele ei, a fost remarcată de producătorul Miguelito Alemán care i-a oferit un rol mic în unul dintre filmele sale.

Sub numele de Linda Cristal a filmat opt producţii cu actorul şi producătorul Raúl de Anda.

Citeste si: Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Citeste si: 5 cărți de religie pe care le poți dărui cuiva drag vara aceasta

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinucidere în mall. A sărit în gol de la ultimul etaj

Linda Cristal a murit

La sfârşitul anilor 1950, juca în special în westernuri. După ce a apărut în "The Last of the Fast Guns", 1958, "The Fiend Who Walked the West", 1958, a jucat în "Cry Tough",1959, dramă despre portoricanii din New York.

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Cand sunt afișate notele anonimizate

Linda Cristal a murit

Linda Cristal a jucat alături de John Wayne în "Alamo", în "Two Rode Toghether", în regia lui John Ford, în 1961, împreună cu James Stewart şi Richard Widmark.

Linda Cristal a murit

Însă în "Mr. Majestyk" Linda Cristal va oferi rolul ei marcant. Semnat de Richard Fleischer, acest thriller sub formă de western, lansat în 1973, i-a prilejuit întâlnirea cu Charles Bronson.

Linda Cristal a murit

În 1988, Linda Cristal va juca pentru ultima dată în serialul de televiziune "General Hospital".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si