Linie telefonică de sprijin psihologic pentru românii afectați de pandemia de COVID-19
Ministerul Sănătăţii anunță că a lansat o linie telefonică de sprijin psihologic pentru cei afectați de pandemia de Coronavirus. În acest proiect vor participa peste 40 de psihoterapeuţi voluntari și astfel vor veni în ajutorul persoanelor care au nevoie de sprijin psihologic în această perioadă.
Ministrul Sănătății a anunțat că lansează începând de astăzi, o linie telefonică de sprijin psihologic pentru toți cei afectați de pandemie
Voiculescu a menționat, marţi, într-o conferinţă de presă online că în această perioadă de pandemie, cu toții ne confruntăm cu o tensiune şi cu toţii simţim oboseală, confuzie sau furie.
“S-a făcut un an de când avem de-a face în fiecare zi cu stres şi anxietate din cauza acestei pandemii.
Toate lucrurile astea îşi lasă semnul. Avem în societate o tensiune cu care ne confruntăm la nivel individual şi la nivelul societăţii. Simţim cu toţii oboseală, confuzie câteodată furie. Măsurile de sănătate publică, distanţarea fizică, închiderea şcolilor pe perioade relativ lungi sau oprirea funcţionării unor afaceri toate astea sunt menite să salveze vieţi şi să prevină pandemia, dar, cum spuneam, sunt de multe ori copleşitoare la nivel individual şi chiar la nivelul comunităţii”,
Acesta a vorbit și despre deteriorarea sănătății mintale a populației din cauza pandemiei și că un efect al acesteia ar fi fi reducerea accesului la servicii de sănătate mintală.
în mai toate ţările de pe glob şi trebuie să spunem că dacă suntem oneşti România, ţara noastră, nu are neapărat o tradiţie în a vorbi deschis despre problemele de sănătate mintală. A existat şi există în continuare o stigmă pe care mulţi o poartă şi depresia, anxietatea chiar dacă nu ar trebui să ruşineze pe nimeni nu sunt subiecte extrem de cunoscute, respectiv subiecte despre care să se vorbească des şi deschis în orice context, fie în particular, fie în familie, fie pe scena publică”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii.