Astăzi, va prezentăm lupta medicilor cu sistemul de sănătate bolnav al României. De multe ori, oamenii în halate albe fac mai mult decât le cere meseria lor şi, alături de voluntari, încearcă să le ofere suferinzilor tratamentele de care au nevoie.

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În România, preţul citostaticelor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Din acest motiv, în farmaciile din România nu ajung cantităţi suficiente de medicamente. Doctorii încearcă să rezolve situaţia cu ajutorul voluntarilor.

La secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Craiova zeci de copii sunt în pericol să nu-şi ia tratamentul la timp, iar boală să evolueze. Doctorii preferă uneori să nu le spună părinţilor că tratamentul nu se găseşte, că să nu-i încarce şi mai mult cu probleme.

Şi la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, de un an şi jumătate, medicii fac rost cu greu de cele necesare în tratamentul bolnavilor de cancer. Aici sunt peste 9 medicamente care nu se găsesc pe piaţă din România. Sunt aduse doar din Bulgaria, prin donaţii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si