Un studiu realizat pe o perioadă de trei decenii, pe un eșantion de 500.000 de oameni, a scos la iveală o concluzie șocantă. Unele alimente pot ajunge să scurteze durata de viață, cu până la 10%, potrivit informațiilor transmise de edition.cnn.com.

Cercetătorii au realizat o listă cu 124 de alimente care îți pot scurta viața, iar produsele care se poziționează pe primele locuri sunt consumate de milioane de oameni.

Citește și: Știai că fructele astea te ajută să dormi mai bine? Iată ce să consumi pentru un somn odihnitor

Alimentele care îți pot scurta durata de viață

Studiul realizat pentru a afla cum ne influențează alimentele durata de viață a scos la iveală detalii șocante.

Se pare că mai multe alimente pot ajunge să scadă cu până la 10% anii de viață. Pe primul loc pe lista alimentelor care ajung să diminueze viața se află băuturile răcoritoare dietetice, urmate, pe locul al doilea de băuturile răcoritoare cu zahăr.

„Băuturile răcoritoare dietetice au contribuit cheie la consumul de alimente ultraprocesate. Al doilea au fost băuturi răcoritoare cu zahăr. Băuturile sunt o componentă foarte importantă a dietei și contribuția la alimentele ultraprocesate”, a declarat autorul principal al studiului Erikka Loftfield, un investigator la Institutul Național al Cancerului din Bethesda, Maryland, potrivit sursei citate anterior. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Lista alimentelor care îți scurtează viața

[Sursa foto: istockphotos]

La fel de periculoasă precum băutura racoritoare cu zahăr este și carnea procesată, cum ar fi bacon, hot dog, cârnați, șuncă, care conține mai mulți aditivi nesănătoși.

"Carnea foarte procesată și băuturile răcoritoare au fost câteva dintre subgrupurile de alimente ultraprocesate cel mai puternic asociate cu riscul de mortalitate", a declarat Erikka Loftfield. 

Citește și: La 100 de ani muncește 6 zile pe săptămână! Femeia dezvăluie secretul longevității. "Trăiesc corect"

"Dovezile din acest nou studiu indică faptul că carnea procesată poate fi unul dintre cele mai nesănătoase alimente, dar oamenii nu tind să vadă șunca sau nuggetele de pui ca UPF (alimente ultraprocesate)", a declarat Rosie Green, profesor de mediu, alimente și sănătate la London School of Hygiene & Tropical Medicine, conform aceleiași surse.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Pe locul al treilea s-au poziționat cerealele rafinate și pâinea. Se pare că aceste produse influențează negativ sănătatea, conducând treptat la apariția unor boli care pot ajunge să scadă durata de viață.

Lista alimentelor care îți scurtează viața

[Sursa foto: istockphotos]

"Cerealele rafinate, cum ar fi pâinea ultraprocesată și produsele de panificație, s-au clasat pe locul următor în popularitate. Acesta este încă un studiu de cohortă amplu, de lungă durată, care confirmă asocierea dintre aportul UPF (alimente ultraprocesate) și mortalitatea de orice cauză, în special din cauza bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2",

a declarat Carlos Monteiro, profesor emerit de nutriție și sănătate publică la Universitatea din São Paulo din Brazilia, potrivit sursei citate anterior.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si