Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat  Hotărârea nr. 106  privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roşie a intrat statul Monaco. VEZI LISTA actualizată aici.

Noua lista a intrat în vigoare pe 29 noiembrie 2021, la ora 00:00.

Citeste si: Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile. Ce restricții noi vom avea în decembrie

Italia și Malta, risc epidemiologic în creștere

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: România şi Guam; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Italia, Aruba, Malta şi Insulele Virgine ale Statelor Unite, potrivit News.ro.

Citeste si: Noua tulpină africană de coronavirus produce panică pe piețele financiare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În zona verde au intrat: Botswana, Brunei Darussalam şi Insulele Falkland. Pe lista statelor cu cod roșu se află majoritatea țărilor din Europa, mai puțin Franța, Italia, Portugalia sau Finlanda. Noua listă intră în vigoare duminică, 28 noiembrie, la ora 0.00.

Africa a devenit cea mai periculoasă zonă de pe glob

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului B.1.1.529, anunță Ursula von der Leyen.

Franța a suspendat de urgență sosirile din 7 țări, între care și Africa de Sud din cauza descoperirii „unei noi variante a coronavirusului deosebit de îngrijorătoare”, a anunțat Guvernul francez, potrivit AFP.

Citeste si: Scade valabilitatea certificatului Covid. După 9 luni de la vaccinare, rămâi fără document valabil

Această măsură, aplicată „pentru o perioadă minimă de 48 de ore”, vizează și călătorii care provin din Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini. „Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-una dintre aceste țări sunt invitate să anunțe autoritățile și să efectueze cât mai curând un test de screening RT-PCR”, mai adaugă Guvernul francez.

Și Germania urmează să refuze intrarea pe teritoriul său a unor călători străini care provin din Africa de Sud, după descoperirea noii variante SARS-CoV-2 – B.1.1.529, a anunţat vineri ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii Jens Spah. Italia a anunţat o măsură similară, vizând sosiri din Sudul Africii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si