In articol:
Până la data de 16 mai 2021, mutația indiană a coronavirusului (B.1.617) a fost descoperită în 62 de țări, iar numărul total de cazuri de infectare cu această variantă este de 5,981.
- India
- Marea Britanie
- SUA
- Singapore
- Australia
- Canada
- Germania
- Fiji
- Israel
- Danemarca
- Japonia
- Bahrain
- Polonia
- Irlanda
- Elveția
- Belgia
- Franța
- Noua Zeelandă
- China
- Nepal
- Angola
- Hong Kong
- Portugalia
- Suedia
- Luxemburg
- Olanda
- Italia
- Coreea de Sud
- Spania
- Turcia
- Finlanda
- Iordania
- Rusia
- Bangladesh
- Cehia
- Grecia
- Guadelupa
- Indonezia
- Argentina
- Maroc
- Thailanda
- Sint Maarten
- Algeria
- Aruba
- Austria
- Botswana
- Cambodgia
- DR Congo
- Iran
- Kenya
- Malaysia
- Mexico
- Nigeria
- Norvegia
- Panama
- România
- Slovenia
- Africa de Sud
- Sri Lanka
- Uganda
- Filipine
- Vietnam
Cât de contagioasă este tulpina indiană
Grupul ştiinţific pentru situaţii de urgenţă al guvernului trage un semnal de alarmă: tulpina indiană poate fi cu până la 50% mai transmisibilă decât cea britanică. Englezii au trecut deja peste grijile provocate de COVID.
Citeste si: Veste bună: Noi vaccinuri Pfizer BioNTech ajung luni în România
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Tulpina indiană a coronavirusului, adică varianta B.1.617, a fost detectată prima dată în India, în octombrie anul trecut. În doar 6 luni, a ajuns pe toate continentele. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că această mutaţie a fost detectată în secvenţe de genom din 44 de ţări, inclusiv în România.
Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, până pe 9 mai, în România au fost identificate 10 cazuri de infectare cu tulpina indiană.
Situație critică în India din cauza coronavirusului
Conform statisticilor oficiale, un număr de 4.000 de persoane mor zilnic din cauza COVID-19 în India, ţară care raportează peste 400 de mii de noi infectări în fiecare zi. Imaginea dezastrului din această ţară a fost întregită de apariţia pe raul Gange a zeci trupuri despre care se presupune că ar fi ale unor morţi de COVID.
Pentru că familiile lor nu au mai avut unde să-i îngroape, să facă rost de lemne pentru incinerare ori poate pentru că nu mai fac faţă crematoriile, victimele ar fi fost aruncate pur şi simplu în apă.
Pe seama contagiozităţii ridicate a noii mutaţii este pusă şi o creştere a numărului de infectări care se observa în Marea Britanie, țara în care au fost depistate cele mai multe îmbolnăviri cu noua tulpină, după India. Deşi este una dintre cele mai vaccinate tari din lume, specialiştii spun că numărul cazurilor a crescut cu 12% în ultima săptămână. Trendul ascendent este confirmat şi de rata de transmitere monitorizată printr-o aplicaţie.
Citeste si: Cât costă o vacanță la schi în România? Prețurile încep să scadă în stațiunile montane- radioimpuls.ro