Cu mic, cu mare, mii de turiști din toate colțurile țării au făcut popas la marginea lacurilor de la Ocnele Sibiului. Aerul tare de munte, apa sărată și nisipul de pe plajele special amenajate aproape că i-au făcut să creadă că se află pe litoral. Marele avantaj a constat, însă, în temperaturile mult mai suportabile decât la malul mării și în efectele terapeutice ale locului.

Citește și: EXCLUSIV: Vacanțele românilor, afectate de incendiile devastatoare din Grecia/ Roxana Ilinca: ”Un procent foarte mic din turiști au hotărât să renunțe”

„Profităm de această ocazie, venim, ne dăm cu nămol. Deci stăm în apa aceea cu cu sare care este foarte bună, ne dăm cu nămol și beneficiem și de razele soarelui și de un pic de căldură.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„E minunat. E aurul negru al României. Ne tratăm, ne vindecăm și ne simțim bine. E și soare, e nisip, e nămol, apă sărată.”

„Litoralul Ardealului” a fost luat cu asalt de turiști

În perioada verii, când căldura devine insuportabilă, Ocnele Sibiului, supranumite și „Litoralul Ardealului” devine una dintre cele mai căutate destinații turistice. Temperaturile ridicate i-au trimis pe turiști direct în apă, iar lacurile au fost atât de aglomerate, încât abia mai aveai loc să arunci un ac.

În stațiune sunt 7 lacuri, iar fiecare dintre aceste lacuri are un grad diferit de salinitate.

Ionuț Costea, director complex lacuri: „Avem apă sărată, avem nămol, avem șezlonguri, baldachine, zone de umbră, dușuri calde. Eu zic că e o locație și o destinație perfectă pentru români.”

În ultimii ani, turismul în stațiunea Ocnele Sibiului s-a dezvoltat foarte mult. Aflată la doar câțiva kilometri de Sibiu, stațiunea primește, în fiecare an, peste 500.000

de turiști.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si