Close sidebar
Close sidebar

Litoralul romanesc. Cum arata plaja de la Mamaia in 1964: "Auzisem ca era mult mai lata decat in prezent, dar nu imi venea sa cred ca atat de lata"

George Damian povesteste pe blogul sau ca a ramas socat atunci cand a vazut cat de lata era plaja din Mamaia in 1964. Barbatul a si postat cateva fotografii cu celebra plaja pe blogul sau.

,


DISTRIBUIE
acest articol

"Auzisem din povestirile bunicii că plaja de la Mamaia era cu mult mai lată decât este în prezent, dar nu îmi venea să cred că era chiar atât de lată. De la fotograful Carl Mydans avem o altă serie de fotografii cu plaja de la Mamaia din anul 1964. Dacă mă uit cu atenţie şi compar cu dimensiunile oamenilor mi se pare că plaja de la Mamaia s-a îngustat de cel puţin trei ori în anii care au trecut de când a fotografiat-o Carl Mydans pentru revista americană LIFE.

Acum să trecem la hoteluri: staţiunea Mamaia a rămas cu ce s-a construit în 1964. Poate pe ici colo să mai fi răsărit câte unele (o telegondolă sau nişte cabine de taxat autoturismele, câteva chioşcuri de tablă) dar nu ceva deosebit. Iar patronii hotelurilor ridicate înainte de 1964 fac acum pe investitorii şi nu sunt în stare să ofere măcar servicii ca lumea, dacă tot nu pot construi ceva.
Şi puteţi să-mi spuneţi că sunt nostalgic comunist, dar îmi plac mult mai mult magazinele din Mamaia aşa cum arătau în 1964 faţă de ţigănia de acum
", scrie pe blogul george-damian.ro.

Si bloggerul Vladimir Rosulescu vorbeste despre cat de minunata era plaja Mamaia in 1964.

"Mi-am petrecut toate verile din copilărie pe plaja centrală din Constanţa şi pe cea din Mamaia, chiar în anii când mai existau trupe sovietice de ocupaţie, şi, ca urmare, înainte şi în timpul construirii staţiunii moderne.
Pa atunci, prin anii 1950-1960, plaja Mamaia era o imensă întindere de nisip fin, care se întindea de la Năvodari pînă la marginea de nord a Constanţei. Până la plecare această întindere a fost folosită de către ruşi pentru antrenamente cu muniţie de răzoi. Hotelul Rex era ocupat numai de comandament sovietic şi încojurat de santinele. Până la Mamaia -Băi venea rar un autobuz de linie al Constanţei. Dincolo de acest punct nu mai treceau decât localnicii din Mamaia-Sat, care aveau legitimaţii de frontieră.
Ei se strecurau pe un drum nisipos ce urmărea malul lacului Suitghiol. Uneori mai veneau şi formaţiuni militare române.

Plaja era nu numai foarte întinsă, dar şi foarte lată, cu multe dune înspre Siutghiol. Numai fotografiile de mai târziu, de prin anii 60, pot demonstra lăţimea şi vastitatea plajei de atunci. Eu am venit aici după câteva decenii. Intre timp am preferat Staţiunile şi plajele din sudul litoralului, cu ape mai adânci spre mal şi cu un nisip cu granulaţie mai mare
", a scris el pe vladimirrosulescu-istorie.blogspot.ro.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI