Autoritățile au raportat  peste 300 de sarcini într-un singur an în acest loc. Iată comuna cu cea mai mare natalitate de la noi din țară.

Citește și: Theo Rose, imagini emoționante cu bebelușul

Comuna din România care este subiectul discuției de astăzi are o rată de natalitate mai mare decât un municipiu. Iată ce a declarat șeful Direcției Județeană de Statistică Vrancea.

Aici se naște câte un copil în fiecare zi

Comuna Slobozia Bradului din județul Vrancea din România a înregistrat peste 300 de nașteri pe an, în timp ce într-un municipiu din același județ, Focșani, cu o populație de aproape opt ori mai mare, numărul nașterilor a fost sub 300, conform datelor furnizate de Recensământul populației și locuințelor.

Citește și: Un băiat de 14 ani din Timișoara a plecat de la școală și este de negăsit

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Statisticile neașteptate au plasat comuna Slobozia Bradului în fruntea clasamentului privind numărul de nașteri în județul Vrancea, depășind chiar și municipiul Focșani.

Cu toate că Focșani are o populație mult mai mare, numărul nașterilor în comuna Slobozia Bradului este semnificativ mai ridicat.

„La nivelul județului Vrancea, creşteri demografice se înregistrează în special în două comune, unde populația este de etnie romă. Este vorba de Slobozia Bradului, cu aproape 9.000 de persoane şi Homocea, cu 7.300 de persoane. Acest lucru se datorează creșterii demografice şi nu migraţiei. Avem mai multe naşteri decât decese.

Ca şi curiozitate, la Slobozia Bradului au fost peste 300 de naşteri pe an, pe când la Focşani au fost sub 300 de nașteri, la o populaţie de aproape opt ori mai mare", a declarat şeful Direcţiei Judeţeană de Statistică Vrancea, Vasile Apostu Croitoru.

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Vrancea, Vasile Apostu Croitoru, a subliniat rezultatele recensământului care indică o tendință ușor descendentă a populației în județul Vrancea, cu o scădere mai pronunțată în zonele urbane.

Citește și: Bebeluș mort în sobă

„În Vrancea, recensământul arată faptul că trendul populației este uşor descendent, mai accentuat în zonele urbane. De exemplu, populaţia municipiului Focşani a scăzut foarte mult. Comparativ cu ultimul recensământ, când populaţia era de circa 100.000, acum populaţia este de circa 66.700 de persoane. Acest lucru se datorează şi migraţiei populaţiei din oraş în comunele limitrofe, unde se constată o creștere semnificativă a rezidenţilor”, a adăugat Apostu Croitoru.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă ne uităm la ultimul recensământ, când numărul locuitorilor se ridica la aproximativ 100.000,

acum populația este de aproximativ 66.700 de persoane. Această scădere poate fi atribuită și migrației populației din oraș către comunele învecinate, unde se observă o creștere semnificativă a numărului de rezidenți.

Citește și: Un bebeluș de doi ani ar fi fost agresat fizic de iubitul mamei sale. Micuțul și-a dat ultima suflare în brațele medicilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si