Close sidebar
Close sidebar

Locuitorii din județul Tulcea, mesaj de avertizare RoAlert: "Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă!"

Noaptea trecută locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RoAlert care îi îndeamna să se adăpostească, pentru 90 de minute. Care este motivul?

Elena Tasca,

Avertizare RoAlert pentru locuitorii din Tulcea

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Locuitorii din județul Tulcea au fost avertizați, noaptea trecută, printr-un mesaj RoAlert, cu privire la posibilitatea unui pericol în spațiul aerian. Cetățenilor li s-a recomandat adăpostirea, pentru 90 de minute. 

"Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă!", a fost unul dintre sfaturile transmise de autorități prin mesajul de avertizare.

Mesaj RoAlert pentru locuitorii din Tulcea

Locuitorii din mai multe regiuni din județul Tulcea au fost avertizați, noaptea trecută, cu privire la posibiltiatea unui pericol. Locuitorii au fost îndemnați să de adăpostească și să nu părăsească interiorul casei pentru o perioadă de 90 de minute. De asemenea, cetățenilor li s-a recomandat să nu rămână lângă ferestre.

Mesajul RoAlert a fost emis de autorități cu privire la căderea unor obiecte în spațiul aerian.

"Există posibilitatea căderii unor obiecte în spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minut", se arată în mesajul RoAlert emis de IGSU.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Mesajul RoAlert a fost emis ca urmare a acțiunii de identicare a unor posibile atacuri aeriene desfășurate la granița dintre Ucraina și România. Identificarea pericolelor de la granița țării a fost realizată de structurile cu rol de apărare a teritoriului României și de NATO, care au comunicat imediat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Citește și: Reacția Ministerului Afacerilor Externe, cu privire la situația noii drone rusești căzute pe teritoriul României. ,,O nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional''

Locuitorii din Tulcea au primit mesaj de avertizare RoAlert

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Ulterior Inspectoratul General pentru Situații de Urgență(IGSU) a transmis mesajul RoAlert în 15 localități din județ, precum și în municipiul Tulcea. Cele 15 localități averitazate au fost: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti și Sulina. 

Atacurile de la graniță au început în urmă cu câteva zile

Locuitorii din Tulcea au fost avertizați și în urmă cu câteva zile, cu privire la posibiltiatea căderii unor obiecte în spațiul aerian. Mesajul RoAlert emis îi sfătuia pe locuitori să fie calmi și să se adăpostească, departe de ferestre și pereți exteriori. Autoritățile au emis mesajul RoAlert după ce Forțele Aeriene Ucrainene au raportat un grup de UAV Shahed se îndrepta spre Odesa, spre porturile Reni şi Izmail, din apropierea României. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI