Close sidebar
Close sidebar

Locul din bucătărie în care murăturile se păstrează cel mai bine. Mulți oameni nu știu că au un spațiu perfect pentru borcane în casă

Mulă lume nu știe că nu e necesară o cămară sau o pivniță pentru ca murăturile să se păstreze foarte bine pentru iarnă.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Murăturile sunt iubite de foarte mulți români, pentru că nu costă foarte mult și se păstrează pentru o perioadă îndelungată de timp. De obicei, borcanele cu murături se păstrează în locuri întunecate și răcoroase, însă nu toată lumea are la dispoziție o cămară sau o pivniță.

Totuși, mulți oameni nu știu că în bucătărie există un loc perfect pentru depozitarea murăturilor. Mai exact, este vorba despre locul de sub chiuvetă. Chiar dacă mulți oameni păstrează acolo coșul de gunoi, acel dulap este perfect pentru borcanele cu legume puse la murat.

Citește și: Mâncarea, din ce în ce mai scumpă în România. Care sunt alimentele ale căror prețuri au crescut semnificativ față de anul trecut

Citeste si: Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin care preferă să fie executat- antena3.ro

[Sursa foto: Unsplash]

Ce beneficii au murăturile pentru sănătate

Murăturile sunt sănătoase și au o mulțime de beneficii pentru organism. Acestea au mai multe minerale și vitamine: C, A și K.

Legumele murate ajută la scăderea valorilor colesterolului, calmează crampele musculare, rehidratează rapid și pot să ofere o protecție importantă pentru ficat.

„Prin fermentare, bacteriile benefice se dezvoltă chiar în structura fructelor și legumelor murate, dar și în zeama rezultată. Spre deosebire de legumele gătite, murăturile își păstrează intactă cantitatea și calitatea de antioxidanți – vitamina C, betacaroten, licopen etc. Bacteriile probiotice din murături și din zeama acestora favorizează digestia prin hrănirea microbiomului, atât de important pentru imunitatea noastră și starea de sănătate a creierului și a întregului organism.

Mai ales în perioada în care urmăm un tratament cu antibiotic, flora de probiotice este distrusă așa că e indicat consumul de murături. Este vorba despre legumele murate după metoda clasică, în saramură, nu despre cele murate în oțet”, explică medicul Laura Ene pe doc.ro

Citește și: "Sunt chirurg cardiovascular și evit întotdeauna aceste 6 lucruri pentru a avea o inimă sănătoasă". Tu știai că asta te poate scăpa de multe probleme de sănătate?!

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI