A venit deja vara de câteva zile bune iar temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate. Într-o astfel de perioadă, marea majoritate a românilor apelează la aparatele de aer condiționat, pentru a se răcori puțin și a suporta mai ușor temperaturile care depășesc constant 30 de grade Celsius.

Totuși, folosirea constantă a aerului condiționat nu e deloc prietenoasă cu factura la energie. Iată cum poți să economisești cu adevărat bani în lunile de vară.

Citește și: VIDEO- Nicușor Dan a declarat că 30 de tramvaie au beneficiat de dotări cu aer condiționat în cadrul unui experiment, dintre care unul sau două au luat foc

aer conditionat, facturi curent, economii

Locul în care e bine să pui aerul condiționat.

[Sursa foto: Unsplash]

Locul în care ar trebui să amplasezi aerul condiționat pentru a salva bani

Pentru a reduce costurile la energie electrică, locul în care este amplasat aparatul de aer condiționat este extrem de important. Prin urmare, unitatea exterioară a aerului condiționat este bine să fie montată într-o zonă în care este umbră constant, precum partea nordică sau estică a casei. În cazul în care unitatea stă în permanență la soare, eficiența aparatului poate fi scăzută și consumul de energie poate fi crescut.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Pe de altă parte, unitatea interioară a aerului condiționat ar fi bine să fie amplasat într-o zonă în care aerul poate circula foarte bine, ceea ce ajută la răcirea eficientă a încăperii. Este de preferat ca aparatul de aer condiționat să nu fie montat în colțuri sau unde fluxul de aer poate fi blocat de mobila.

Și înălțimea la care este montat aparatul de aer condiționat este importantă.

Este important ca acesta să fie montat la 2 metri deasupra podelei, pentru că aerul rece coboară și astfel camera se răcește în mod uniform.

Și curățarea aerului condiționat este importantă, astfel că este recomandată, împreună cu înlocuirea filtrelor de aer, ori de câte ori este nevoie. Astfel, unitatea poate funcționa mult mai eficient.

Citește și: VIDEO- Aerul condiționat, pe timp de caniculă, vital în mai multe afaceri

aer conditionat, facturi curent, economii

Măsuri pentru a reduce cheltuielile.

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si