In mijlocul unei camere goale, cu doar cateva tablouri pe pereti, se aud cateva voci si pare a fi o intalnire de familie.
„Cum e tatal tau?”, intreaba unul dintre oaspeti. Toate privire se intreapta spre batranelul asezat in coltul camerei, intins pe un pat colorat. „Este inca bolnav”, raspune fiica batranului, punand mana pe el, soptindu-i: „Tata, avem vizitatori. Sper ca nu te superi”.
Pe pat zace batranelul mort in urma cu 12 ani, insa familia il considera viu. Pentru cei din exterior, acest lucru pare ciudat si anormal, insa peste un milion de oameni din aceasta parte a lumii pastreaza aceasta traditie straveche. Aici, credintele animiste estompeaza linia dintre lumea de pe pamant si cea de dincolo, astfel ca mortii sunt prezenti in lumea celor vii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Dupa ce o persoana moare, ei sunt pastrati luni, sau chiar ani, inainte de a fi ingropati. In tot acest timp, familiile le pastreaza trupurile in casa, ca si cum ar fi bolnavi. Le duce zilnic mancare, bautura si tigari.
Sunt spalati si schimbati in mod regulat. In camera lor lumina sta mereu aprinsa. Oamenii spun ca daca nu au grija cum se cuvinte de trupurile celor decedati.
Lisa a povestit pentru BBC ca trupul tatalui ei asezat intr-una din camerele casei a ajutat-o sa depaseasca acest moment dificil. In credintia Torajana, la inmormantare sufletul paraseste pamantul pentru totdeauna si incepe calatoria spre Pooya, locul unde sufletul este reincarnat.