Close sidebar
Close sidebar

Locul unde mortii traiesc laolalta cu cei vii: "Credem ca inca ne aude cand suntem langa el". Traditia este pastrata de peste un milion de oameni

Nu ne place sa gandim sau vorbim despre moarte, insa exista oameni care fac asta de placere. In regiunea Sulawesi din Indonezia, persoanele decedate fac parte din viata de zi cu zi a oamenilor.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

In mijlocul unei camere goale, cu doar cateva tablouri pe pereti, se aud cateva voci si pare a fi o intalnire de familie.

„Cum e tatal tau?”, intreaba unul dintre oaspeti. Toate privire se intreapta spre batranelul asezat in coltul camerei, intins pe un pat colorat. „Este inca bolnav”, raspune fiica batranului, punand mana pe el, soptindu-i: „Tata, avem vizitatori. Sper ca nu te superi”.

Pe pat zace batranelul mort in urma cu 12 ani, insa familia il considera viu. Pentru cei din exterior, acest lucru pare ciudat si anormal, insa peste un milion de oameni din aceasta parte a lumii pastreaza aceasta traditie straveche. Aici, credintele animiste estompeaza linia dintre lumea de pe pamant si cea de dincolo, astfel ca mortii sunt prezenti in lumea celor vii.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

Dupa ce o persoana moare, ei sunt pastrati luni, sau chiar ani, inainte de a fi ingropati.

In tot acest timp, familiile le pastreaza trupurile in casa, ca si cum ar fi bolnavi. Le duce zilnic mancare, bautura si tigari. Sunt spalati si schimbati in mod regulat. In camera lor lumina sta mereu aprinsa. Oamenii spun ca daca nu au grija cum se cuvinte de trupurile celor decedati.

Lisa a povestit pentru BBC ca trupul tatalui ei asezat intr-una din camerele casei a ajutat-o sa depaseasca acest moment dificil.

In credintia Torajana, la inmormantare sufletul paraseste pamantul pentru totdeauna si incepe calatoria spre Pooya, locul unde sufletul este reincarnat.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI