Guvernul unei țări exotice, considerată un adevărat paradis, a luat o decizie importantă pentru a crește economia: scoaterea vizei de călătorie, potrivit informațiilor transmise de khaosodenglish.com. 

În aceste condiții, românii, precum și cei din alte țări, vor putea de la 1 iunie să călătoarească în Thailanda fără vize.

De la 1 iunie, românii pot călători în Thailanda fără viză

Guvernul din Thailanda a luat decizia de a scoate vizele de călătorie începând cu data de 1 iunie 2024. Măsura a fost adoptată pentru creșterea economiei.

Citește și: A fost arestat imediat ce a urcat în avion. Gestul lui șocant a întrerupt zborul. Aeronava s-a întors rapid la sol: "Ne cerem scuze"

Locul unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie.

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Executivul thailandez ar avea un plan de stimulare economică în trei faze, conform sursei citate anterior. Decizia de a scoate vizele de călătorie are rolul a stimula turismul și de a atrage mai mulți vizitatori străini, pentru că Thailanda s-ar confrunta cu o încetinire economică prelungită, o scădere a PIB-ului, dar și o datorie publică care continuă să crească.

În aceste condiții, Thailanda trebuie să genereze noi venituri, care ar putea fi aduse prin accelerarea completă a politicilor turistice, considerate singurul motor economic al țării.

Citește și: El este principalul suspect în cazul morții Raisei, fetița de doi ani care a dispărut din fața casei. Concluziile preliminare ale necropsiei

Locul unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie.

[Sursa foto: istockphotos]

Decizia de relaxa regulile de călătorie privind vizele prevede, potrivit aceleiași surse, următoarele:

- Scutirea de viză pentru turiști, vizitatori de afaceri și lucrători pe termen scurt din 93 de țări (de la 57), permițând sejururi de până la 60 de zile.


- Extinderea vizei la sosire la 31 de țări (de la 19)
- Introducerea unei noi categorii de viză, Viza pentru Thailanda de destinație, pentru turiștii străini, inclusiv ropentru români, care doresc să rămână în Thailanda și să lucreze de la distanță pentru o perioadă lungă de timp

Chai Wacharong, purtătorul de cuvânt al Guvernulu, a declarat că profitul așteptat din creșterea turismului este estimat de la 800 miliarde până la 1 trilion de baht (21,8- 27,3 miliarde USD).

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si