Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Locul unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie. Destinația de vis impune și o regulă pentru ”vacanțele la liber”

De la 1 iunie, românii pot ajunge într-o destinație de vis fără a avea nevoie de viză. Decizia a fost luată de Guvernul țării pentru a crește economia.

Elena Tasca,

Destinația de vis impune și o regulă pentru ”vacanțele la liber”

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernul unei țări exotice, considerată un adevărat paradis, a luat o decizie importantă pentru a crește economia: scoaterea vizei de călătorie, potrivit informațiilor transmise de khaosodenglish.com. 

În aceste condiții, românii, precum și cei din alte țări, vor putea de la 1 iunie să călătoarească în Thailanda fără vize.

De la 1 iunie, românii pot călători în Thailanda fără viză

Guvernul din Thailanda a luat decizia de a scoate vizele de călătorie începând cu data de 1 iunie 2024. Măsura a fost adoptată pentru creșterea economiei.

Citește și: A fost arestat imediat ce a urcat în avion. Gestul lui șocant a întrerupt zborul. Aeronava s-a întors rapid la sol: "Ne cerem scuze"

Locul unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie.

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Executivul thailandez ar avea un plan de stimulare economică în trei faze, conform sursei citate anterior. Decizia de a scoate vizele de călătorie are rolul a stimula turismul și de a atrage mai mulți vizitatori străini, pentru că Thailanda s-ar confrunta cu o încetinire economică prelungită, o scădere a PIB-ului, dar și o datorie publică care continuă să crească.

În aceste condiții, Thailanda trebuie să genereze noi venituri, care ar putea fi aduse prin accelerarea completă a politicilor turistice, considerate singurul motor economic al țării.

Citește și: El este principalul suspect în cazul morții Raisei, fetița de doi ani care a dispărut din fața casei. Concluziile preliminare ale necropsiei

Locul unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie.

[Sursa foto: istockphotos]

Decizia de relaxa regulile de călătorie privind vizele prevede, potrivit aceleiași surse, următoarele:

- Scutirea de viză pentru turiști, vizitatori de afaceri și lucrători pe termen scurt din 93 de țări (de la 57), permițând sejururi de până la 60 de zile.
- Extinderea vizei la sosire la 31 de țări (de la 19)
- Introducerea unei noi categorii de viză, Viza pentru Thailanda de destinație, pentru turiștii străini, inclusiv ropentru români, care doresc să rămână în Thailanda și să lucreze de la distanță pentru o perioadă lungă de timp

Chai Wacharong, purtătorul de cuvânt al Guvernulu, a declarat că profitul așteptat din creșterea turismului este estimat de la 800 miliarde până la 1 trilion de baht (21,8- 27,3 miliarde USD).

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI