Locuri bântuite din Capitală. Aici se aud clopote, deși nu există
Se spune că există mai multe locuri bântuite din București. Este o mănăstire de unde se aud clopote, deși sunt inexistente.
În apropiere de Halloween vă expunem cele mai înfricoșătoare locuri din București. Există numeroase locuri și clădiri despre care se spune că sunt bântuite. Pentru a avea un Halloween pe cinste, poți vizita aceste locuri, mai ales dacă ești o persoană fascinată de povești de groază și evenimente bizare.
Citește si: Spiritul de Halloween, în restaurante
Poveștile de groază nu sunt preferate de toată lumea, însă noaptea de Halloween le dă fiori tuturor.
Trecem zilnic pe lângă aceste locuri fără să le știm povestea adevărată. Însă există legende care spun că aceste locuri sunt bântuite și îți dau fiori dacă le vizitezi noaptea.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește si: Halloween 2022. Istoria acestei sărbători populare pe întreg globul
În Centul Vechi al Capitalei se află o casă care, a fost cândva orfelinat, este vorba despre Orfelinatul de pe strada Franceză.
Aceasta se află pe strada Franceză la numărul 13. Se spune că pe vremuri proprietarul aducea copii ai străzii și îi ținea în condiții inimaginabile, fără apă și mâncare. Potrivit legendei, peste 200 de copii au murit în acel orfelinat, iar spiritele lor au rămas captive între zidurile clădirii. Mai mulți locuitori din Centrul Vechi au auzit, noaptea, strigătele copiilor din orfelinat.Despre Mănăstirea Chiajna se spune că este unul dintre cele mai bântuite locuri din București. Construcția acestuia a început între anii 1774–1782 și a fost finalizată abia în perioada 1786–1790. Ea trebuia să fie cel mai mare lăcaș de cult de pe vremea aceea, însă clădirea a fost bombardată de turci chiar înainte de a fi sfințită. Așadar, preoții nu au ținut nici măcar o slujbă aici. Legenda spune că din când în când se aud clopote care bat, deși după bombardamentul turcilor nu a mai rămas nici măcar unul.
Este vorba despre hotelul Cișmigiu care a fost ridicat de către arhitectul aromân Nacu Pissiota. Clădirea a aparținut familiei lui până în anul 1948, când a fost naționalizat de regimul comunist. În anul 1989 hotelul a fost transformat în cămin pentru studenții de la Facultatea de Teatru și Film. La începutul anilor '90, o studentă basarabeancă și-a pierdut viața în puțul liftului din clădire. Ore în șir a strigat după ajutor, ca la un moment dat să-și dea ultima suflare. Conform legendei, dacă treci pe lângă hotel la miezul nopții poți auzi strigătele de ajutor ale studentei.
Citește si: VIDEO| Serialul fenomen Jocul Calamarului (Squid Game) va avea un nou sezon
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro