Multe legende din România  sunt greu de digerat. Îți îngheață sângele în vene la auzul acestora. În țara noastră există cinci castele bântuite. Potrivit legendelor, în acele locuri paranormalul a devenit realitate. Oamenii au trăit experiențe de groază, iar fantomele și-au făcut apariția de multe ori. Spiritele își fac simțită prezența și se „plimbă” printre zidurile atinse de trecerea timpului.

Citește si: FOTO Pisică de mare uriașă, pescuită din greșeală în Fluviul Mekong

România are o istorie lungă. Poveștile vechi despre fantome sunt spuse și în zilele noastre. Pe teritoriul țării există cinci castele bântuite. Din aceste locuri au pornit multe povești înfricoșătoare. Cu atât mai mult, fantomele și-ar fi făcut apariția în fața oamenilor.

Locuri bântuite, din România

Unii oameni nu cred în existența spiritelor, însă alții se tem de ele. Cele cinci castele din țară au reușit să îi uimească chiar și pe cei mai duri.

1. Pe primul loc se situează Castelul Corvinilor. Este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țară. Poveștile sale îi surprind și pe pasionații de fenomene paranormale. Mulți spun că acesta ar fi bântuit chiar de Ana, soția unui nobil maghiar.

Citește si: Pilotul ucrainean „Fantoma din Kiev” a fost omorât

Legenda spune că Ana a fost ucisă de soțul ei, după ce l-ar fi înșelat, iar femeia de atunci nu și-ar mai fi găsit liniște și ar bântui celebrul castel.

O altă legendă despre Castelul Corvinilor spune că Vlad Țepeș ar fi fost ținut prizonier acolo timp de șapte anii, iar din acest motiv ar bântui locul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

2. Locul doi este ocupat de Castelul Bran. Cele mai multe povești de groază le găsim aici. Este intitulat și „Castelul lui Dracula”. Mai multe persoane, inclusiv britanicii din Asociația Shadow Seekers, susțin că ar fi văzut fantome și ar fi luat legătura cu Vlad Țepeș.

Mai multe echipe de filmare, din alte țări, au venit pentru a vorbi cu Vlad Țepeș. Atunci el i-ar fi avertizat să părăsească locul. Specialiștii ar fi comunicat chiar și cu spiritul Helenei, o tânără care ar fi murit la Bran.

Pe lângă cele două spirite, locul ar mai fi bântuit și de spiritul Reginei Maria. Oamenii susțin că în unele seri se poate simți un miros puternic de violete, care erau preferatele reginei.

Citește si: Orașul-fantomă din țara noastră. Oamenii fug din el

3. Castelul Cantacuzino ocupă locul trei în acest clasament. Locul a fost construit în anul 1911 și ar fi bântuit de membri familiei Cantacuzino, mai ales pentru că aceștia au avut parte de morți violente. Oamenii susțin că noaptea se aud țipete dintre zidurile vechi.

Obiectivul turistic a fost construit din dorința prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României, care a murit de pneumonie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

4. Castelul Banffy se regăsește pe locul patru. Este situat lângă Cluj și este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din România. Legendele de aici spun că fantomele se plimbă printre zidurile vechi, după ce o familie de viță nobilă ar fi locuit aici.

Se pare că un tânăr ucis ar bântui acel loc după ce a avut o relație cu soția unui nobil. În perioada celui de al doilea Război Mondial, Castelul Banffy a fost transformat într-un spital militar, unde mulți soldați au murit, iar țipetele lor s-ar fi auzit chiar și în zilele noastre.

Citește si: Pirații există! Un navigator român i-a filmat în timp ce îi atacă vasul: „Sunt înarmați și trag”

5. Pe ultimul loc în materie de povești de groază se află Castelul Iuliei Hașdeu. O tânără i-ar da târcoale acestui loc. Este vorba despre spiritul tinerei care a murit de tuberculoză, la vârsta de 18 ani. Mulți oameni susțin că au văzut fantoma care se plimba printre locurile atinse de trecerea timpului.

Localnicii spun că aceasta a fost văzută în curtea castelului, îmbrăcată într-o rochia albă și cu un buchet de margarete, în luna septembrie, când florile nu se mai puteau găsi în apropiere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si