Iată 8 obiective turistice din ţara noastră pe care trebuie neapărat să le vizitezi:

Rezervaţia naturală Valea Zimbrilor

Rezervaţia naturală Valea Zimbrilor a fost înfiinţată în anul 2008 la Vama Buzăului, ca parte a unui proiect de dezvoltare turistică a zonei.

Rezervaţia deţine o suprafaţă de 10 hectare de păşune, iar autoritățile doresc accesarea fondurilor europene pentru lărgirea împrejmuirii cu încă 80 de hectare de pădure.

Rezervaţia Valea Zimbrilor este a patra cea mai mare rezervaţie de zimbri din România.

Rezervaţia deţine în prezent 23 de zimbri. Pe lângă cei 5 zimbri primiţi în 2008 (două exemplare din Austria, două din Elveţia şi unul din Italia) aceasta a mai primit în anul 2009, din Franţa, încă 5 zimbri.

Rezervaţia naturală Valea Zimbrilor
Rezervaţia naturală Valea Zimbrilor

Citeste si: Cum arată hotelul din București scos la vânzare la mica publicitate pentru 9,5 milioane de euro. FOTO

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr din România este, pur şi simplu, spectaculoasă.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin. Mai exact, cascadă se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B.

Imaginile cu această cascadă au făcut înconjurul lumii, iar presa internațională a inclus-o într-un top al celor mai frumoase cascade naturale din lume.

Cascada Bigăr
Cascada Bigăr

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor mai este de numit și Castelul Huniazilor sau Castelul Hunedoarei. Aceasta cetatea medievală a Hunedoarei reprezintă unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „Top 10 destinații de basm din Europa!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

Citeste si: 7 curiozități despre Oradea, unul dintre cele mai frumoase orașe din România

Lacul Scropoasa

Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial. Acesta a fost construit în anul 1929 în scopuri hidroenergetice. Lacul alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România.

Lacul atrage atenția turiştilor datorită culorii verde-turcoaz pe care o are apa în zilele însorite.

Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa
Lacul Scropoasa

Așezările rupestre de la Bozioru

Țara Luanei păstrează cele mai impresionante vestigii rupestre din Munții Buzăului. Acestea se extind pe raza localităților Colți, Bozioru și Brăești.

Locul este presărat cu povești și legende care conferă zonei un aer mistic.

Datând încă din perioada neolitică, așezările sunt situate într-un mediu natural aparte, în care fenomenele reale se împletesc cu cele imaginare, creând un amestec plin de farmec.

Așezările rupestre de la Bozioru
Așezările rupestre de la Bozioru

Citeste si: VIDEO| Cozi uriaşe la Salina Slănic Prahova

Podul lui Dumnezeu- Podul Natural de la Ponoarele

Podul lui Dumnezeu, din comuna Ponoarele, Mehedinţi, este cel mai mare pod natural din România, al doilea ca mărime din Europa, şi singurul din lume deschis traficului rutier, inclusiv de mare tonaj.

Partea cea mai cunoscută a podului este cea văzută din Crovul Peşterii, de unde poate fi admirată structura lui etajată, formată din blocuri de calcar suprapuse.

Podul lui Dumnezeu - Podul Natural de la Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Podul Natural de la Ponoarele

Peștera Polovragi

Peștera Polovragi se găsește în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului, pe teritoriul comunei Polovragi între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj, Oltenia, România.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Aceasta este o peșteră caldă și umedă (temperatură constantă – 9 grade și umiditate medie – 90%), care „plânge” cu picături din infiltrații, apă bogată fie în carbonat de calciu, fie în bioxid de siliciu, oxid de fier, etc., funcție de straturile pe care le străbate, le „spală” și le readuce, cu îndelungă răbdare, în propria-i excavație. În funcție de impuritățile pe care le transportă apa în galeria principală, aceasta își schimbă culoarea din aval către amonte, pe porțiuni care au căpătat, în timp, denumiri precum: Bolta însângerată, Camera Albă, Sala Divină.

Peștera Polovragi
Peștera Polovragi

Citeste si: Ghid turistic pentru Londra. Ce trebuie să știi de la București

Castelul Bran

Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.

Castelul Bran a fost, iniţial, o cetate militară de apărare având la bază forma unui patrulater neregulat. În timp, ea a suferit numeroase modificări. După aceea, cetatea a fost transformată în reședință regală în 1920, odată cu intrarea în proprietatea reginei Maria.

Castelul Bran se poate vizita, fiind în prezent, un muzeu de patru etaje unde sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri.

Castelul Bran
Castelul Bran

Domeniul Bran cuprinde Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si