Close sidebar
Close sidebar

Locurile de muncă periculoase din România. Cei care au aceste meserii pot fi expuși la cancer de piele

Românii care lucrează în anumite domenii riscă să se îmbolnăvească de cancer de piele, atrag atenția specialiștii.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Culoarea pielii îi face pe români mai vulnerabili la lumina soarelui, spui medicii dermatologi. Există anumite locuri de muncă în cadrul cărora oamenii se expun la riscul de a dezvolta cancer de piele în timp.

Riscul este crescut în special pe parcursul lunilor de vară, atunci când temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate.

Citeste si: El este Daniel, tânărul ucis în fața mănăstirii din Maramureș. Care au fost ultimele lui cuvinte. Martorii fac declarații sfâșietoare- kanald.ro

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii din România! A murit cunoscutul astrolog Ingrid Baciu. Vestea i-a cutremurat pe cei care o cunoșteau: „Mult prea devreme a plecat dintre noi”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum poți cumpăra una din casele de 1 euro din Italia și cât costă, de fapt. Proprietățile se află inclusiv în Toscana și Coasta Amalfi- antena3.ro

Citește și: El este polițistul găsit fără suflare de 1 Decembrie, la Iași. Ionuț s-ar fi sinucis din cauza bolii incurabile de care suferea

Meseriile care îi pot expune pe români la riscul de a se îmbolnăvi de cancer de piele 

Persoanele care lucrează direct în bătaia soarelui trebuie să aibă mare grijă și să își protejeze pielea, pentru că altfel riscă să se expună riscului de cancer de piele, una dintre cele mai frecvente afecțiuni la nivel internațional.

„Noi, românii, suntem o populație cu piele în general deschisă, vulnerabilă la lumina soarelui. O persoană cu o piele deschisă, care mai mult se arde decât se bronzează, trebuie să se protejeze suplimentar. La fel, persoanele care au părul sau ochii mai deschiși la culoare. În plus, există persoane care au activitate în zone expuse, de exemplu în agricultură, construcții, marinari sau salvamari, care ajung de obicei cu probleme cutanate induse de expunerea la soare la vârste înaintate.
Pentru ei trebuie făcută educație pentru că sunt foarte vulnerabili. Prevenția se face prin educație și prin controale periodice, acestea sunt cele două elemente importante”
, explică dr. Stanciu Mihaela Anca, medic primar dermatolog.

Razele ultraviolete îi afectează extrem de tare pe pompieri, arată un studiu recent. S-a constatat că aceștia se confruntă cu rate semnificativ crescute de incidență și mortalitate a melanomului, în comparație cu restul populației.

„Carcinoamele bazocelulare sunt tumori care apar de obicei pe pielea expusă la lumina soarelui, fie că vorbim de față, scalp mai ales în cazul bărbaților sau urechi – sunt tumori care pot fi unice sau multiple și afectează în general pielea deschisă la culoare, care este mai vulnerabilă. O altă formă de carcinom este cel spinocelular care arată la început ca o pată roz, aspră la atingere, acoperită de o cojiță care nu se vindecă. Orice fel de fisură, de exemplu, aparută la nivelul buzei, care nu se vindecă în decurs de o lună, poate ridica suspiciunea unui carcinom spinocelular de buză”, mai avertizează specialista.

Citește și: VIDEO Mihai Leu, în stare gravă! Fostul campion mondial la box, internat de urgență la Fundeni

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI