”Astăzi, 12.05.2023, Ministerul Culturii a reușit o nouă achiziție excepțională, în continuarea celor care au început anul trecut cu achiziționarea manuscriselor Cioran și Eliade și a monedelor romane.

Jurnalul intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria a intrat astăzi în patrimoniul național și va putea fi văzut de iubitorii istoriei la Muzeul Național de Istorie a României”, a anunțat Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook.

Un document unic a intrat în patrimoniul național

Un document unic a intrat în patrimoniul național

[Sursa foto: Facebook - Lucian Romașcanu]

Un document unic a intrat în patrimoniul național

Este un document unic, datând din 1910, în perfectă stare de conservare. Redactat cu cerneală într-un caiet cu coperți moi, de pânză verde-brad, cu margini împletite din mătase aurie, reprezintă o nouă sursă inedită de informații aflate acum la dispoziția cercetătorilor vieții acestei mari regine a României.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citește și: Castelul Bran. Zece curiozități despre una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

Mesajul lui Lucian Romașcanu

”Este, fără exagerare, o reușită excepțională pentru care trebuie să mulțumesc echipei ministerului, Dlui Cezar Florea de la Casa De Licitatii Historic și tuturor celor implicați! 

Citește și: Cinci lucruri pentru care Regele Mihai a fost printre cei mai iubiți monarhi din România

Sunt convins că în scurt timp vom aduce în patrimoniul țării și alte obiecte de mare valoare culturală și istorică”, mai scrie Ministrul Culturii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si