STEFAN BERCARU, PREOT CATERISIT: "Sunt lucruri groaznice care se petrec in sanul BOR. Au fost elevi la seminarul din Husi care au fost nevoiti sa paraseasca seminarul pentru ca nu au acceptat avansurile. Ai un copil si il trimit la seminar si cade victima unui nespalat. Eu le spun dihori. Au noroc cu mirul asta care il toarna pe ei, ca altfel nu te-ai putea apropia de putoare.

Este o teroare care se practica si pentru ca sunt foarte foarte multi"

Cel care face acuzatiile si care a venit cu un mesaj clar pe Dealul Mitropoliei, este un fost preot din Iasi, de care biserica s-a lepadat pe motiv c-a divortat si s-a recasatorit. Barbatul sustine intreaga conducere a Bisericii Ortodoxe ar fi un mar stricat, nu doar episcopul de Husi ar necinsti haina preoteasca.

 "Deci, din 53, dupa ce se vehiculeaza printre cunoscuti, cam 7-8 daca ar fi normali"
 "Sa nu se mai numeasca Colina Bucuriei sau Dealul Patriarhiei, ci sa se numeasca Dealul Sodomitilor"
"Acuma nu e lupta sa il darame pe asta de la Husi. E lupta intre ei sa nu se spuna unul pe altul"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

VASILE BANESCU, PURTATORUL DE CUVANT AL BOR--- "Daca episcopul de Husi nu aduce argumente convingatoare care sa demonteze ceea ce presa si opinia publica a luat la cunostinta, inclusiv continutul unui film, care il incrimineaza, din pacate fara drept de apel... 

se va da o sentinta de excludere a sa din cler"

Soarta lui Corneliu Barladeanu se transeaza in Dealul Mitropoliei, intr-o sedinta extraordinara a Sinodului. Peste 50 de inalti ierarhi, atat din tara cat si din strainatate, s-au strans sa ia o decizie. Au venit cu noaptea-n cap si au intrat pe porti laterale in catedrala, ca sa nu fie filmati. Episcopul invinuit, Corneliu Barladeanu, este si el la Bucuresti. Toti au intrat pe porti laterale in catedrala si s-au ferit sa fie filmati. Straniu e o pisica neagra le-a taiat calea.
 
O fi vreun semn s-au intrebat credinciosii... care nu-l vad cu ochi buni pe episcopul de Husi.

Inaltii ierarhi asteapta maine probe de la Corneliu Barladeanu, care sustine in continuare ca imaginile sunt trucate. Chiar daca va fi caterisit, va putea sa se retraga intr-o manastire.

"Orice ierah este calugar. Acest statut, evident, si-l pastreaza. E si bine sa ramana in biserica un om care da dovada de dorinta de indreptare. Episcopul de Husi nu trebuie demonizat"

Si daca episcopul de Husi ar pleca de bunavoie, ancheta bisericeasca nu se va opri. Sunt cercetati si cei trei preoti anchetati de DNA, dar si celalalt protagonist al filmarilor deocheata, pe atunci elev la seminar, acum preot cu parohie.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si