Close sidebar
Close sidebar

Lucruri pe care nu le știai despre soluțiile de finanțare nebancară pentru afacerea ta

Dacă ești antreprenor și ai nevoie de sprijin financiar pentru a putea susține activitatea afacerii tale, serviciile de finanțare nebancară sunt soluția ideală la care poți apela.

Alis Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un lucru pe care trebuie să îl iei în calcul înainte să semnezi contractul este nivelul de îndatorare la care te expui și puterea de rambursare. În cazul în care ai nevoie de bani pentru a supraviețui provocărilor care apar de la o lună la alta, între încasări, serviciile de factoring sunt o opțiune mai avantajoasă decât creditele nebancare.

Ce este factoringul

Companiile care eliberează facturi în schimbul serviciilor prestate se lovesc de o problemă birocratică greu de gestionat și anume perioadele de scadență care încep de la 30 de zile și pot ajunge până la 120. Pentru o afacere mică, încasarea veniturilor la două sau la trei luni de la prestarea unui serviciu poate destabiliza complet bugetul și modul de operare, ceea ce înseamnă că o soluție alternativă este esențială pentru a putea funcționa pe termen lung, Factoringul reprezintă acel serviciu prin care o terță parte, în cazul acesta factorul,

intervine în relația dintre companie și client, cumpărând facturile emise. Altfel spus, factorul virează în contul companiei tale contravaloarea facturilor emise, urmând să recupereze suma direct de la clientul tău în momentul în care perioada de scadență expiră.

Diferențe între factoring și împrumuturi rapide

Principalul motiv pentru care este indicat să optezi pentru factoring în detrimentul oricărei forme de creditare, mai ales dacă deții o firmă mică, este fapul că prin factoring firma ta nu se îndatorează.

Banii circulă constant între cele trei părți implicate, fără să fie nevoie să te angajezi în plata unor rate lunare. În plus, factoringul este mai mult o soluție prin care câștigi timp pentru că nu mai este nevoie să aștepți luni la rând pentru a încasa banii aferenți serviciilor oferite, lucru ce te poate ajuta pe termen lung, fără riscuri asociate.

Cum implementezi factoringul în planul tău de gestiune

Dacă îți dorești să beneficiezi de avantajele pe care factoringul le poate crea pentru afacerea ta, tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont pe o platforma de factoring unde te vei identifica cu datele firmei. Acest cont te va ajuta să accesezi mai ușor serviciile de finanțare prin completarea unei cereri personalizate unde ești invitat să introduci valoarea facturilor emise și zilele rămase până la scadența acestora pentru a calcula în timp real ce sumă primești după aplicarea comisionului de 3%.

Din momentul în care ai transmis cererea spre analiză durează doar câteva ore până vei primi un răspuns cu privire la decizia de finanțare și, dacă acesta este pozitiv, banii vor fi transferați în contul tău în aceeași zi, având posibilitatea să îi redirecționezi imediat.

Factoringul este o soluție potrivită pentru orice companie care se confruntă cu termene de scadență mari, indiferent de domeniul de activitate, de dimensiune sau de vechimea pe piață. Singura condiție de acordare a finanțării o reprezintă posibilitatea de a demonstra faptul că firma are cel puțin trei luni de activitate comercială. Cu toate acestea, și start-up-urile pot beneficia de ajutor în acest sens, însă este nevoie de o procedură diferită și pentru asta va fi nevoie să iei legătura telefonic cu un specialist in factoring.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Perioadele lungi de scadență pot cauza declinul unei companii mici sau la început de drum, motiv pentru care factoringul reprezintă o soluție adaptată prin care să combați această problemă, eliminând cauza. Obții banii pe facturile emise într-un timp foarte scurt, fără să afectezi gradul de îndatorare al afacerii tale, dacă alegi serviciile de factoring.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI