In articol:
- Ce este factoringul
- Diferențe între factoring și împrumuturi rapide
- Cum implementezi factoringul în planul tău de gestiune
Un lucru pe care trebuie să îl iei în calcul înainte să semnezi contractul este nivelul de îndatorare la care te expui și puterea de rambursare. În cazul în care ai nevoie de bani pentru a supraviețui provocărilor care apar de la o lună la alta, între încasări, serviciile de factoring sunt o opțiune mai avantajoasă
Ce este factoringul
Companiile care eliberează facturi în schimbul serviciilor prestate se lovesc de o problemă birocratică greu de gestionat și anume perioadele de scadență care încep de la 30 de zile și pot ajunge până la 120. Pentru o afacere mică, încasarea veniturilor la două sau la trei luni de la prestarea unui serviciu poate destabiliza complet bugetul și modul de operare, ceea ce înseamnă că o soluție alternativă este esențială pentru a putea funcționa pe termen lung, Factoringul reprezintă acel serviciu prin care o terță parte, în cazul acesta factorul,
Diferențe între factoring și împrumuturi rapide
Principalul motiv pentru care este indicat să optezi pentru factoring în detrimentul oricărei forme de creditare, mai ales dacă deții o firmă mică, este fapul că prin factoring firma ta nu se îndatorează.
Cum implementezi factoringul în planul tău de gestiune
Dacă îți dorești să beneficiezi de avantajele pe care factoringul le poate crea pentru afacerea ta, tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont pe o platforma de factoring unde te vei identifica cu datele firmei. Acest cont te va ajuta să accesezi mai ușor serviciile de finanțare prin completarea unei cereri personalizate unde ești invitat să introduci valoarea facturilor emise și zilele rămase până la scadența acestora pentru a calcula în timp real ce sumă primești după aplicarea comisionului de 3%.
Factoringul este o soluție potrivită pentru orice companie care se confruntă cu termene de scadență mari, indiferent de domeniul de activitate, de dimensiune sau de vechimea pe piață. Singura condiție de acordare a finanțării o reprezintă posibilitatea de a demonstra faptul că firma are cel puțin trei luni de activitate comercială. Cu toate acestea, și start-up-urile pot beneficia de ajutor în acest sens, însă este nevoie de o procedură diferită și pentru asta va fi nevoie să iei legătura telefonic cu un specialist in factoring.
Perioadele lungi de scadență pot cauza declinul unei companii mici sau la început de drum, motiv pentru care factoringul reprezintă o soluție adaptată prin care să combați această problemă, eliminând cauza. Obții banii pe facturile emise într-un timp foarte scurt, fără să afectezi gradul de îndatorare al afacerii tale, dacă alegi serviciile de factoring.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro