Close sidebar
Close sidebar

Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela: „Vom prezenta public această informație, când se va lua o decizie”

Premierul Ludovic Orban a contrazis, joi, declarațiile ministrului de Interne, Marcel Vela, potrivit cărora de pe 15 mai se va putea face deplasări libere în afara localității.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Vom prezenta public această informație, când se va lua o decizie. Când sunt convins de ceva și va face obiectul unei decizii, spun lucrul respectiv. Motivele pentru care se va permite părăsirea localității nu sunt încă stabilite în forma finală. Încă o dată vă spun, evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare. Decizia se va lua de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru o hotărâre după declararea stării de alertă. Sigur, decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi din starea de urgență care a fost instituită prin decretul președintelui”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Coronavirus România. Alte 392 de cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul ajunge la 14.499

Ministrul de Interne, Marcel Vela, declara miercuri seară că, începând cu 15 mai, se vor putea face deplasări între localități fără a exista o limită sau o constrângere.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa ”, a precizat Marcel Vela.

Citeste si: Raed Arafat trage semnalul de alarmă: „Să nu uităm că valul doi va veni”

El i-a răspuns unui alt bărbat că poate merge “la iarbă verde” în afara localităţii, cu respectarea regulilor de distanţare.

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o “responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI