Liderul PNL, Ludovic Orban, întâlnire cu Klaus Iohannis

Potrivit unor surse citate de Digi24, întâlnirea a durat aproximativ o oră și s-a purtat asupra situaţiei negocierilor din coaliția de centru-dreapta, în condiţiile în care acestea s-au blocat la împărţirea primelor funcţii în stat.

Liberalii se aşteaptă ca după întâlnirea dintre Ludovic Orban şi Klaus Iohannis să fie găsită o soluţie în ceea ce priveşte modul în care să fie deblocate negocierile pentru viitorul Guvern.

Surse politice susţin pentru „Adevărul” că e de aşteptat ca şeful statului să îi ceară lui Orban să renunţe la pretenţia de şef al Camerei Deputaţilor, însă va rămâne marea problemă a funcţiei politice pe care să o ocupe preşedintele PNL, pentru că e greu de crezut că acesta ar putea fi un simplu ministru, chiar dacă i s-ar da un portofoliu cu greutate.

Citeste si: Cum se transmite COVID-19? Un studiu stabilește principala cale de infectare

Știrea inițială. Discuţiile între cei doi ar putea impacta strategia PNL în următoarele runde de negocieri cu USR-PLUS şi UDMR, pentru a exista o soluţie comună prin care să poată fi format Guvernul de coaliţie, au adăugat sursele citate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Faptul că Ludovic Orban doreşte şefia Camerei Deputaţilor, lucru care nu era iniţial în mandatul pentru negocieri al PNL, însă a fost votat în Biroul Politic Naţional de săptămâna trecută al partidului, a dus la blocarea discuţiilor cu ceilalţi parteneri politici, au precizat sursele menţionate.

Următoarea discuţie între liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR ar putea avea loc marţi sau miercuri, au mai spus sursele politice.

Citeste si: Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile, începând din 31 decembrie

PNL a decis susţinerea lui Orban pentru şefia Camerei Deputaţilor, însă aceasta este dorită şi de către Dan Barna

După discuţiile de duminică cele trei partide nu au ajuns la un acord privind şefia Camerei, cea a Senatului şi premierul.

Înaintea discuţiile din week-end, PNL mergea pe scenariul ca Orban să fie şeful Camerei, iar Barna vicepremier şi USR-PLUS să primească şefia Senatului, însă la negocieri Alianţa USR-PLUS nu a dorit această variantă.UDMR ar fi dorit şi ei şefia Senatului, însă nu au insistat foarte mult cu acest aspect.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

La consultările de luni de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, liberalii l-au propus premier pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, PSD l-a propus pe Alexandru Rafila şi un guvern minoritar sau unul de uniune naţională, UDMR ar fi avut 2-3 variante pentru şefia Guvernului, însă Kelemen Hunor nu a înaintat vreo propunere de premier şi nici nu a precizat numele acestora, iar AUR a venit cu propunerea lui Călin Georgescu.

Citeste si: Curtea de Apel București a decis, oamenii vor putea merge la pelerinaje


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si