Close sidebar
Close sidebar

Ludovic Orban: "Suntem într-un moment de cumpănă"

Situație dificilă în România după ce s-au înregistrat peste 4000 de cazuri de noi infectaări cu coronavirus.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Anchetele epidemiologice, aici am înţeles că aţi avut deja discuţii cu reprezentanţii medicilor de familie. Aşteptăm nişte rezultate, pentru că avem nevoie de implicarea medicilor de familie, în diferitele etape. Capacitatea de a evalua starea de sănătate- nu trebuie să ajungem la blocarea capacităţii de evaluare a stării de sănătate. Cine nu are simptome, cine nu are în mod evident nevoia de a i se evalua starea de sănătate, nu trebuie să se ducă la spital neapărat. Poate medicul de familie sau un medic de la Direcţia de sănătate publică să îi evalueze starea de sănătate. Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de evaluarea stării de sănătate sau de îngrijiri spitaliceşti, lăsând persoane care poate au nevoie de îngrijiri spitaliceşti să aştepte”, a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.



Prim-ministrul a precizat că ar trebuie să existe o zonă intermediară pentru pacienţii care necesită ventilare mecanică, însă nu trebuie internaţi la secţiile de terapie intensivă.

„Evident, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă şi mai serioasă aplicare a acelor zone intermediare. Numărul de pacienţi care sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă este mai mare decât numărul pacienţilor care sunt în ventilaţie mecanică.
Trebuie să se facă o evaluare şi mai ales să se prevadă această zonă intermediară pe care am gândit-o, astfel încât să nu existe nicio persoană care să aibă nevoie de ventilare mecanică pentru care să nu existe posibilitatea de a asigura ventilarea mecanică”, a completat Orban.

Citeste si: Care sunt primele păreri despre iPhone 12. Ce funcții noi are și ce anume a dezamăgit

Amenzi drastie pentru nerespectarea măsurilor

"Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant. Au fost identificate nunți de 200-250-300-500 de persoane, botezuri și alte petreceri care au încălcat drastic, iar acest lucru s-a și văzut", a explicat Orban.

În context, el i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, ca polițiștii să dea" amenzi drastice" unde constată încălcarea regulilor.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Premierul Orban, în ședința de guvern: În toate aceste localități, masca devine obligatorie pe stradă (VIDEO)

În privinţa anchetelor epidemiologice, "avem nevoie de implicarea medicilor de familie şi aici aşteptăm rezultate. Cine nu are simptome trebuie să ajungă la medicul de familie. Nu trebuie să aglomerăm spitalele. Şi, evident, creşterea capacităţii la ATI!

Numărul de pacienţi de la ATI este mai mare decât cel al pacienţilor în ventilaţie mecanică. Trebuie crescută capacitatea intermediară. Comunicaţi permanent cu DSP, şefii de secţie ATI. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie!", a continuat Orban.
"La nivelul sistemului de sănătate, presiunea e mare şi nu mai putem să facem faţă la numărul mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus.(...) Dacă până acum aveam o zonă-tampon în spital, cu număr de paturi de folosit doar în situaţii dificile, încep şi aceste paturi să nu mai existe.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Azi ar fi trebuit să internez trei persoane care necesitau internare şi nu am avut niciun pat. Îmi pare rău, nu am avut unde să-i internez. Pe moment, am trimis aceste persoane la un spital suport-COVID care mai are câteva paturi, doar că în 2-3 zile, nici acesta nu va mai avea locuri. Nu ştiu ce vom face cu persoanele care necesită internare", a semnalat, miercuri, la Antena 3, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI