Diana este o tânără frumoasă, delicată, cu măsuri aproape perfecte. Fata are 1.78 și puțin peste 60 de kilograme. A călcat pentru prima dată pe un podium la vârsta de 13 ani, iar experiența a schimbat-o radical.

Diana Alexandra Angelescu, model: „Ai să râzi, n-am avut niciodată pasiune pentru modeling. Eu eram un copil introvertit când era mică și cumva asta a fost dorința mamei mele de a-mi da încredere în mine.”

Strategia mamei a funcționat, căci Diana și-a croit încet, dar sigur, calea spre succes. Fata a avut apariții în nenumărate publicații celebre de fashion și defilări pentru creatori de renume internațional. Nu a neglijat studiile, dar a transformat pasiunea într-un serviciu cu normă întreagă.

Citește și: Zece reguli de aur atunci când cumpărați textile. Infocons: ”Moda trece, dar sănătatea trebuie să rămână!”

Diana Alexandra Angelescu, model: „Te trezești, știi clar că e o rutină și seara. Trebuie să fii foarte hidratată, atât când vine vorba de față, de corp, de toate cele. Trebuie să ai o igienă anume. Adică, de exemplu, la noi unghiile sunt întotdeauna nude.

Pentru a reuși în lumea modei, cele mai multe dintre tineri au nevoie de o agenție care să le reprezinte interesele și imaginea.

De regulă, serviciile acesteia sunt gratuite, căci agenția obține ulterior procente din contractele modelelor. Însă pentru a fi selectate de o agenție, tinerele trebuie să îndeplinească mai multe criterii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Liviu Ionescu, fondator agenție de modele: „Eu tot timpul spun regula: dacă ai 1.80 trebuie să nu ai mai mult, ca fată, bineînțeles, trebuie să nu ai mai mult de 60 de kilograme.”

Ce fac fotomodelele pentru a-și întreține silueta

Diana Alexandra Angelescu, model: „Sală de 5 ori pe săptămână, pot să mănânc tot ceea ce îmi doresc, dar prefer să evit sucurile, fast food-ul și dulciurile.”

Pentru colega de agenția Dianei, mirajul modei a venit destul de târziu. Alexandra are 17 ani și spre deosebire de alte modele care își încep cariera mult mai devreme, adolescenta abia a împlinit 4 luni de vechime în branșă.

Anamaria Popa, model: „Am fost plecată, am fost în Milano ,am avut o experiență foarte frumoasă, unde am cunoscut niște oameni minunați și a fost super. Mi-a plăcut și sper să repet această experiență.”

Tinerele reprezentate de aceeași agenție se întâlnesc adeseori la diverse prezentări de modă sau ședințe foto organizată pentru vreun client.

Diana Alexandra Angelescu, model: „Este un shooting pentru o campanie vestimentară. Ele diferă puțin, adică de exemplu când e vorba de bijuterii ne axăm mai mult pe mâini, gât și cumva pe mimică și pe gestică.

Când e vorba de campanie de haine, trebuie să mișcăm puțin mai mult corpul.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Criteriile de selecție ale unui model diferă de la țară la țară. Spre exemplu, în timp ce industria din Franța cere o înălțime minimă de 1.75 pentru modelele femei și 1.85 pentru bărbați, italienii sau americanii solicită o înălțime mai mare. În plus, cariera pe podium este de scurtă durată, însă marele avantaj este că deschide ușile spre alte oportunități.

Liviu Ionescu, fondator agenție de modele: „Modellingul activ intens ar fi undeva până pe la 30 de ani la fete, femei, iar la băieți undeva până la 35 de ani. Asta nu înseamnă că se opresc definitiv. Deci pot să continue, pot oricând să se transfere într-un alt segment al showbiz-ului.”

Câștigurile unui model variază în funcție de contractele pe care le semnează și pornesc, de regulă, de la 2-3.000 de lei pentru un proiect. Însă înainte de a ajunge să viseze la cariere în domeniu și la podiumuri internaționale, tinerii și tinerele trebuie să urmeze o școală de profil, cu ajutorul căreia pun bazele cunoștințelor în domeniu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si