Însă de multe ori, ea este umbrită de disconfortul unui aer greu de respirat, încărcat de miros de clor, și al apei iritante pentru piele, mucoase și ochi, din cauza cloraminelor folosite la dezinfecție. Nu de puține ori, înotul într-un spațiu de agrement folosit în comun de multe persoane se soldează cu infecții gastro-intestinale, infecții urinare și vaginale, dermatite, otite, conjunctivite și blefarite.  

Utilizarea luminii ultraviolete (UV) înlătură neajunsurile dezinfecției cu clor și este o soluție avansată pentru purificarea microbiologică a apei și îmbunătățirea calității acesteia în piscine și unități de agrement. 

Beneficii și avantaje pentru piscine și unități de agrement ale utilizării sistemelor UV 

În general, proprietarii de piscine și unități de agrement au ca prioritate obținerea unei ape sterile în bazinele de înot, în care să nu existe pericolul îmbolnăvirilor. Pe lângă disconfortul creat pentru utilizatori, dezinfecția cu clor implică eforturi considerabile, prin necesitatea repetării frecvente a operațiunii și prin consumul mare de apă folosit pentru diluarea clorului.  

Practica a demonstrat că nu se poate renunța la clor, însă cantitatea utilizată se poate reduce, iar substanțele reziduale rezultate din acțiunea clorului se pot elimina cu un sistem inteligent de dezinfecție UV a apei. Alegând din gama de lămpi UV pentru sterilizare dispozitive adaptate ca intensitate, putere germicidă sau lungime de undă, se pot obține rezultate remarcabile atât în distrugerea microorganismelor din apă, cât și în descompunerea cloraminelor, compuși chimici care cauzează înotătorilor disconfort olfactiv, iritarea ochilor și a pielii, dureri de cap. 

Sterilizatoarele cu lămpi UV generatoare de lumină germicidală elimină eficient germenii periculoși pentru sănătatea oamenilor, chiar și pe cei rezistenți la clor. Sunt ușor de integrat în instalația existentă, ocupă puțin spațiu și au un consum redus de energie electrică, datorită senzorilor de debit, care ajustează puterea lămpilor UV la necesitățile de dezinfecție. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Puritatea microbiologică a apei tratate cu lumină UV reduce riscul de îmbolnăvire, iar experiența înotului este confortabilă și sigură, fără miros de clor și substanțe reziduale dăunătoare. 

Recomandarea de la SPECTRA UV Professional UV Solutions 

Pentru o dezinfecție eficientă în piscine și unități de agrement și pentru îmbunătățirea calității apei, specialiștii Spectra UV Professional Solutions recomandă sterilizatorul SwimLine PH produs de Nuvonic. Construit din oțel inoxidabil AISI 316L și proiectat special pentru dezinfecție piscine și centre SPA, acest sistem UV funcționează cu lămpi UV de presiune medie, care emit lumină UVC germicidală. Aceasta elimină 99,99% din virusurile, bacteriile și algele periculoase care se dezvoltă în apă. Totodată, radiația ultravioletă generată de lămpi descompune monocloramina, dicloramina și tricloramina, compușii rezultați din acțiunea clorului, care provoacă disconfort înotătorilor și simptome neplăcute, de la greață, dureri de cap, amețeli și până la iritații ale pielii, mucoaselor și căilor respiratorii. 

Echipament versatil, potrivit atât pentru apă dulce, cât și pentru apă sărată, SwinLine PH se integrează ușor în instalația existentă, este de cinci ori mai ieftin de întreținut și ocupă doar 1/10 din spațiul echipamentelor de ozonare. Consumă puțin, iar lămpile sunt garantate pentru aproximativ un an de funcționare continuă, după care se pot schimba simplu și în siguranță. 

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Pentru mai multe soluții de dezinfecție a apei în piscine, bazine de înot și centre SPA, cei interesați pot accesa:  

https://www.spectra.ro/sterilizatoare-uv-apa/?industry=piscine-si-agrement#filtru.  

Concluzii 

Dezinfecția UV pentru piscine și unități de agrement este o soluție ideală pentru distrugerea germenilor periculoși din apă, eliminarea compușilor reziduali ai clorului, a mirosului neplăcut și pentru îmbunătățirea calității apei. Economice, ușor de integrat în instalațiile existente, sterilizatoarelor cu lămpi UV se întrețin simplu și ieftin și au o eficiență demonstrată în fața tuturor microorganismelor care se pot dezvolta în apa din bazinele de înot și agrement. Utilizatorii acestora vor avea o experiență a înotului confortabilă, plăcută și sigură pentru sănătate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si