Începând cu luna februarie a anului în curs, unele provincii chineze le acordă tinerilor căsătoriți 30 de zile de concediu plătit, în speranța că în acest fel vor încuraja cuplurile să facă acest pas, dar și că crească rata natalității, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist pentru People’s Daily Health.

Citește și: Metoda incredibilă prin care o femeie a scăpat de viol în plină stradă! Ea a tăiat cu dinții limba agresorului

Concediul minim plătit pentru căsătorie în China este de trei zile, dar provinciile au avut libertatea de a-și stabili alocații mai generoase din februarie, potrivit Asia News.

„Extinderea concediului pentru căsătorie duce la creșterea ratei natalității”

Provincia Gansu din nord-vestul Chinei și provincia producătoare de cărbune Shanxi oferă acum 30 de zile de concediu plătit, în timp ce Shanghai oferă 10 zile.

„Extinderea concediului pentru căsătorie este una dintre modalitățile eficiente de creștere a ratei natalității”, a spus Yang Haiyang, Decan al Institutului de Cercetare pentru Dezvoltare Socială de la Universitatea de Finanțe și Economie Southwestern.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Tânără imobilizată la pat după ce a stat zile întregi pe telefon

„Această măsură este luată în principal în unele provincii și orașe cu o dezvoltare economică relativ lentă”, a spus el, adăugând că există o nevoie urgentă atât de a crește forța de muncă, cât și de a stimula consumul.

Yang a declarat că sunt necesare și alte politici de sprijinire a populației, inclusiv subvenții pentru locuințe și concediu de paternitate plătit pentru bărbați.

Noi schimbari in politica statului chinez privind natalitatea

China, speriată de scăderea populației

Populația Chinei a scăzut anul trecut pentru prima dată în șase decenii, potrivit datelor oficiale – un punct de cotitură care se așteaptă să marcheze începutul unei lungi perioade de declin.

Anul trecut, China a înregistrat cea mai scăzută rată a natalității, de 6,77 nașteri la 1.000 de locuitori.

Scăderea numărului locuitorilor se datorează într-o bună măsură politicii „un singur copil”, impusă între 1980 și 2015, dar și creșterii costurilor educației, care i-a împiedicat pe mulți chinezi să aibă mai mult de un copil sau chiar unul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si