Walter Wyatt Jr s-a prăbușit cu avionul în mare, la sud de Florida, în decembrie 1986, după cum scrie Daily Mail.

Prăbușirea avionului a avut loc după o călătorie pe o vreme extremă, care l-a obligat pe pilot să schimbe cursul inițial. 

Citește și: VIDEO. Un avion s-a prăbușit în timpul unui show aviatic din Ungaria. Câți oameni și-au pierdut viața

Supraviețuitorul accidentului aviatic a trecut printr-un calvar de 15 ore în care a plutit pe apă și a fost nevoit să se lupte cu un grup de rechini mako. 

Calvar de 15 ore după prăbușirea avionului în mare

Totul a început în dimineața zilei de 6 decembrie 1986, când un bărbat aflat la cârma unui avion de mici dimensiuni s-a trezit în apele oceanului după ce aeronava s-a prăbușit.

Walter Wyatt Jr, 37 de ani, a trecut printr-o încercare cruntă de 15 ore, inclusiv prin lupta împotriva unui grup de rechini, înainte de a fi salvat.

Avionul său se îndrepta spre Homestead, Florida, de pe insula Nassau, în largul coastei Bahamas, înainte de a cădea în mare.

La un moment dat, a simțit că e înconjurat de un grup de rechini taur, o specie extrem de agresivă.

Wyatt a fost, de asemenea, urmărit de un rechin mako- cel mai rapid rechin din lume.

Acel prădător care și-a ridicat capul deasupra apei „era ca diavolul care se uita în ochii mei”, a spus el.
Wyatt a adăugat că a lovit unul dintre rechinii cu pumnii, înainte ca „un rechin taur mare să vină sub mine și am putut să-l lovesc cu piciorul în cap și a dispărut".

Epava avionului, recuperată în 2011

Epava avionului, recuperată în 2011

Cum s-a luptat fostul pilot de război cu rechinii

Din fericire pentru Wyatt, el a reușit să țină creaturile fioroase la distanță de el.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„A fost instinct”, a spus el, „nu aveam de gând să-l las să ia o mușcătură din mine, asta e sigur. Nu fără luptă".

Wyatt supraviețuise prăbușirii avionului său cu o seară înainte, în largul coastei insulei Cay Sal, după ce a încercat să se întoarcă de la o petrecere pe Nassau pentru a-și vedea cei doi copii mici și mama lor.

Fostul pilot din timpul războiului din Vietnam a pierdut controlul asupra aeronavei sale, pe fondul ploii abundente, și a încercat să se întoarcă înapoi- dar nu a reușit decât să transmită un mesaj SOS înainte de a ajunge în apă.

Epava avionului, recuperată în 2011

Epava avionului, recuperată în 2011

Rănile din accidentul aviatic au atras rechinii în jurul lui

Wyatt a supraviețuit prăbușirii avionului cu un picior tăiat și cu fața însângerată. A apucat să ia două rachete de semnalizare și o vestă de salvare, înainte de a ieși pe aripa avionului, care încă plutea, pentru a încerca să atragă atenția avionului de pază de coastă.

Dar prima rachetă nu s-a aprins, în timp ce a doua s-a dezintegrat în mâinile lui.

Wyatt a spus: „Am avut pregătire militară, așa că știam că în prima oră șansele mele erau OK să fiu găsit, dar după prima oră șansele tale de a fi salvat scad dramatic. Dacă nu crezi în Dumnezeu, o crezi când te lovești de apă. Deci te rogi. Și te rogi, și te rogi, și te rogi".
"Nimeni nu te va ajuta- poți să țipi, poți să urli, poți să leșini, nu este nimeni acolo să te ajute."

La scurt timp după această dezamăgire, aeronava s-a scufundat, lăsându-l pe Wyatt plutind timp de 15 ore, în timp ce rănile lui sângerânde au atras prădătorii.

Mai mult, până când a sosit grupul de rechini taur, el era atât de mult în apa mării încât sarea îi făcuse ochii să se umfle aproape complet și nu mai vedea nimic.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Epava avionului, recuperată în 2011

Epava avionului, recuperată în 2011

Salvatorii au văzut rechinul Mako atacându-l pe bărbat

Când avionul pazei de coastă l-a zărit pe Wyatt în apă, în timpul căutării de dimineață, salvatorii au văzut și conturul rechinului Mako- de trei ori de dimensiunea lui Wyatt.

Avionul a tras o rachetă de alertă în locația lui și a trimis prin radio o barcă să se grăbească la el, avertizând că un prădător îl urmărea pe bărbatul de 37 de ani.

Wyatt a adăugat: „Pentru că deliram, m-am gândit: „De ce sunt torturat? De ce zboară și nu face nimic? De ce avionul ăsta, dacă mă vede, nu aruncă o plută sau așa ceva? Dar nu am putut vedea racheta".

Fostul pilot Walter Wyett 

Trauma l-a urmărit mulți ani pe fostul pilot

Wyatt a explicat: „Când a venit barca, toți salvatorii stăteau cu armele încărcate spr mine. Eram confuz după un înot de 15 ore, așa că am tot strigat la ei: „Sunt dezarmat! Sunt dezarmat!” Dar ceea ce făceau ei era să caute rechinii care se învârteau în jurul meu"

Lui Wyatt îi lipsea puterea de a urca pe scara de frânghie aruncată de echipaj, care, în schimb, a trebuit să coboare și să-l tragă la bord înainte să întoarcă vasul și să se grăbească spre Key West, unde Wyatt a fost dus la spital.

Experiența de prăbușire pe mare, de a înota 15 ore în valuri și apoi de a fi pândit de rechini i-a afectat mintea lui Wyatt, care a suferit mult de un sindrom acut post-traumatic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si