Un bărbat a intentat proces unui spital, cerând o sumă uriașă ca despăgubire după ce personalul medical l-a „încurajat” să urmărească operația de cezariană a soției sale, ceea ce spune că l-a determinat să dezvolte o „boală psihotică”. 

Citește și: EXCLUSIV: Dependența de droguri, alarmă la ușa școlilor românești/ Bogdan Curelea: ”Ar putea fi ultima șansă pentru statul român de a salva o întreagă generație de tineri care se află în pragul dezastrului”

Ca urmare a acestei experiențe, Anil Koppula, din Australia, a cerut daune pentru vătămare psihologică Spitalului Regal pentru Femei în valoare de 1 miliard de dolari australieni (aproximativ 643 de milioane de dolari), a raportat publicația australiană 7 News.

Soția sa a născut cu succes prin cezariană în spitalul respectiv în 2018.

Proces fără precedent în Australia

Cu toate acestea, ani mai târziu, Koppula a afirmat că spitalul și personalul său și-au încălcat datoria de îngrijire atunci când l-au „încurajat” și i-au „permis” să urmărească filmul operației.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu toate acestea, Curtea Supremă din Victoria, Melbourne a respins acțiunea în judecată depusă de tătic.

Cezariana este o procedură uzuală prin care medicii fac o incizie în abdomenul și uterul unei femei pentru a naște un copil, potrivit Johns Hopkins Medicine. Această operație este frecvent utilizată atunci când medicii consideră că este mai sigură pentru sănătatea mamei și a bebelușului în comparație cu o naștere naturală. Aproximativ 32% dintre nașterile din 2021 în SUA au fost nașteri prin cezariană, potrivit CDC.

Ce i-a declanșat boala psihotică?

Koppula a declarat că faptul că a văzut sângele și organele soției sale în timpul operației l-a determinat să dezvolte o „boală psihotică” care a dus la „ruperea căsătoriei sale”.

Spitalul Regal pentru Femei a negat încălcarea obligației de îngrijire a lui Koppula în timpul procedurii.

Koppula s-a reprezentat pe sine în acest caz. Judecătorul James Gorton a respins cazul și l-a etichetat drept „abuz de proces”.

Tatăl a fost supus unei examinări medicale în cadrul procedurilor judiciare, care a constatat că „gradul deficienței psihice rezultat din vătămarea reclamantului pretins în cerere nu satisface nivelul de prag”, potrivit 7News.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Koppula a spus că nu este de acord cu hotărârea comisiei medicale, dar nu a depus documente pentru a contesta concluziile.

„Sunt convins că efectul juridic al hotărârii comisiei medicale este că domnul Koppula este pur și simplu incapabil, din punct de vedere juridic, să recupereze daune-interese pentru pierderi non-economice”, a spus judecătorul despre proces.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si