Close sidebar
Close sidebar

"Ma voi intoarce cand voi avea suficienti bani in cont" spune o romanca plecata peste hotare. Muncitorii romani din strainatate trimit anual 1.5 miliarde de euro in tara

Statisticile arata ca trei milioane si jumatate de romani muncesc peste hotare in momentul de fata, multi dintre acestia fiind tineri care nu au gasit in Romania locurile de munca pe care si le doreau. Conform datelor oficiale, Diaspora trimite anual 1.5 miliarde de euro in Romania.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Desi premierul Dacian Cilos  spunea in luna februarie ca Guvernul are in vedere incurajarea revenirii in tara a romanilor, acest lucru este in realitate greu de realizat pentru ca cei care au plecat in strainatate "S-au obişnuit cu un anumit standard al serviciilor publice din afară la nivel de educaţie, de sănătate, de calitatea administraţiei publice şi îşi doresc, dacă se întorc şi decid să-şi investească capitalul pe care îl au, inclusiv cel uman, personal, să fie siguri că pot să-şi asigure un viitor decent şi pentru copii", a declarat Ciolos.
În aceste condiţii, tot mai mulţi îşi pun întrebarea: Cum îi putem convinge pe românii plecaţi peste hotare să revină acasă? „Pedalele pe care trebuie să apăsăm sunt creşterea productivităţii şi a competitivităţii României. Trebuie să ne concentrăm, în primul rând, pe ce putem face pentru ca românii care încă sunt în ţară să nu mai plece cu atâta uşurinţă. Să nu uităm că pentru aceiaşi candidaţi concurăm cu economii puternice care întâmpină aceleaşi probleme: deficit de specialişti şi îmbătrânirea populaţiei“, a declarat Cristina Săvuică de la Lugera pentru Business Magazin.
Pentru a-i aduce inapoi pe romanii plecati in strainatate, este nevoie de "vointa polititica si de mult bun simt", a declarat Florin Goden pentru Business Magazin.

Desi premierul Dacian Ciolos  spunea in luna februarie ca Guvernul are in vedere incurajarea revenirii in tara a romanilor, acest lucru este in realitate greu de realizat pentru ca cei care au plecat in strainatate "s-au obişnuit cu un anumit standard al serviciilor publice din afară la nivel de educaţie, de sănătate, de calitatea administraţiei publice şi îşi doresc, dacă se întorc şi decid să-şi investească capitalul pe care îl

au, inclusiv cel uman, personal, să fie siguri că pot să-şi asigure un viitor decent şi pentru copii", a declarat Ciolos.

În aceste condiţii, tot mai mulţi îşi pun întrebarea: Cum îi putem convinge pe românii plecaţi peste hotare să revină acasă?

„Pedalele pe care trebuie să apăsăm sunt creşterea productivităţii şi a competitivităţii României. Trebuie să ne concentrăm, în primul rând, pe ce putem face pentru ca românii care încă sunt în ţară să nu mai plece cu atâta uşurinţă.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Să nu uităm că pentru aceiaşi candidaţi concurăm cu economii puternice care întâmpină aceleaşi probleme: deficit de specialişti şi îmbătrânirea populaţiei“, a declarat Cristina Săvuică pentru Business Magazin.

Pentru a-i aduce inapoi pe romanii plecati in strainatate, este nevoie de "vointa politica si de mult bun simt", a declarat Florin Goden pentru Business Magazin.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI