Carl Tanzler a iubit obsesiv o tanara pacienta care a decedat din cauza tuberculozei, iar "povestea" lui de dragoste a facut inconjurul lumii si este considerata cea mai macabra si sinistra din toate timpurile.

Barbatul a emigrat in Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor '20, impreuna cu sotia lui si-a schimbat numele si s-a stabilit intr-un orasel mic din Florida. Devenit Carl von Cosel, barbatul s-a angajat la Spitalul Marinei Militare din Key West ca medic radiolog.

Acolo a intalnit-o pe Elena, o tanara cubaneza care a fost internata pentru ca suferea de tuberculoza, o boala fatala in acele vremuri. Din 22 aprilie 1930 viata medicului s-a schimbat complet. Divortat deja de sotia cu care se mutase in America, barbatul s-a indragostit de la prima vedere de frumoasa de 21 de ani, cu parul negru ca abanosul, mai ales ca Maria Elena Milagro de Hoyos era intruchiparea unei viziuni pe care doctorul o avusese in tinerete. Iubirea barbatului s-a transformat repede intr-o obsesie si, devastat de durerea ca isi va pierde ingerul coborat pe pamant, Carl Tanzler s-a preocupat indeaproape de tratamentul Elenei si ingrijirea ei, insa inevitabilul s-a produs. Tanara a murit un an si jumatate mai tarziu, pe 25 octombrie 1931.

Carl Tanzler a facut toate aranjamentele ca iubita lui sa fie inmormantata intr-un cavou scump si a platit ca trupul ei sa fie imbalsamat de cel mai priceput antreprenor de pompe funebre.

Doi ani de zile a vizitat foarte frecvent cavoul din cimitirul Key West si in noptile in care stia ca nu e vazut, medicul intra in monumentul funerar. Vizitele s-au incheiat brusc, in anul 1933, iar sapte ani mai tarziu a fost descoperit ca traia cu cadavrul Elenei in casa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicul facea des cumparaturi in magazinele pentru femei, de unde pleca cu parfumuri si haine, ceea ce a trezit suspiciuni, iar lumea incepuse sa vorbesca despre o aventura a doctorului. Uneori era vazut dansand cu o silueta de femeie, in spatele draperiilor din locuinta lui. In toamna anului 1940 totul a iesit la iveala, cand sora Elenei i-a facut lui Carl o vizita inopinanta. Femeia a fost socata sa vada cadavrul mumificat al Elenei, in patul doctorului.

Carl Tanzler a declarat anchetatorilor ca isi dorea cu disperare sa isi petreaca timpul cu iubita vietii lui si ca asta l-a determinat sa o "reinvie" pe Elena. Doctorul avea un laborator inprovizat unde a dus cadavrul si i-a adus "imbunatatiri". A legat oasele cu sarma, a introdus fire metalice care sa ii permita sa modifice pozitia corpului, iar pielea descompusa a inlocuit-o cu matase ceruita peste care a pus ghips. A confectionat o peruca pentru iubita lui, iar cavitatea toracica si abdominala a umplut-o cu carpe. Dupa ce i-a pus ochi de sticla, Carl si-a dus iubita acasa, a imbracat-o in haine scumpe si i-a pus bijuterii.

Barbatul folosea cantitati impresionante de parfum ca sa mascheze mirosul cadavrului, iar anchetatorii au descoperit dezinfectanti si agenti de conservare pe care doctorul ii folosea ca sa incetineasca descompunerea. Mumia a fost examinata de medicii legisti si s-a descoperit un tub de carbon in cavitatea genitala a cadavrului, care ii permitea lui Carl sa intretina contacte sexuale cu Elena.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Totusi, la vremea respectiva specialistii nu au putut sa stabileasca daca barbatul chair facea sex cu cadavrul asa ca nu a putut sa fie acuzat de necrofilie. Carl Tanzler a fost arestat si acuzat de profanare de morminte si sustragerea unui cadavru. Desi procesul lui a fost foarte mediatizat, lumea l-a privit cu indulgenta, iar unele femei l-au considerat un romantic mai excentric. Termenul de prescriptie l-a scos pe Tanzler de sub acuzatie, iar ramasitele Elenei au fost expuse intr-o sala de ceremonii funerare, unde au venit peste 6.000 de oameni sa vada mumia.

Dupa un timp, Elena si-a gasit linistea si a fost inhumata intr-un mormant nemarcat, departe de ochii curiosilor. Obsesia lui Carl a ramas vie insa! Doctorul si-a confectionat o papusa cu chipul Elenei si a trait cu ea pana la moarte, in 3 iulie 1952. El a fost gasit la trei saptamani de la momentul decesului, in casa lui.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si