Născut în India din părinți irlandezi, Michael Hoare a condus campanii în Congo, în anii 1960, care l-au făcut faimos. Cariera sa a luat sfârșit în 1981, când a fost închis în insulele Seychelles, după o tentativă eșuată de lovitură de stat.

Potrivit fiului său, Chris Hoare, "Mad Mike" a murit într-un azil de bătrâni din Durban, Africa de Sud.

Citeste si: Doliu în lumea scriitorilor. „Regina suspansului” a murit

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Contabilul devenit mercenar

După ce a fost înrolat în armata britanică în Al Doilea Război Mondial, Michael Hoare a devenit contabil și a avut diverse companii mici în Africa de Sud.

Citeste si: Doliu la ”The Voice”: A murit una dintre cele mai iubite concurente

În 1961 a fost prezentat lui Moïse Tshombe, un politician și om de afaceri congolez, care a devenit trei ani mai târziu premier în Congo. În 1964, Tshombe l-a angajat pe Hoare să lupte contra rebeliunii Simba, susținută de comuniști. Micheal Hoare avea convingeri puternice anti-comuniste, iar asta a dus la crearea unui renume în țările cu sistem politic comunist, scrie digi24.ro.

Citeste si: A murit Kobe Bryant! Baschetbalistul celebru s-a prăbușit cu elicopterul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si