Ministerul de Externe confirmă duminică cetăţenia română a celor două tinere decedate, găsite după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia.

Citește și: Patrizia și Bianca, cele două fete dispărute în urma inundațiilor din Italia, au fost găsite moarte! De Cristian nu se știe încă nimic

Familiile celor două fete de 20, respectiv 23 de ani, au sperat până în ultima clipă că vor fi găsite în viață.

Trupurile fără viață ale Patriziei Cormoș și al Biancăi Doroș au fost recuperate de către autoritățile italiene.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Din nefericire, chiar dacă au fost căutate în permanență din momentul în care au fost luate de ape, cele două tinere nu au mai fost găsite în viață.

Ultima îmbrățișare înainte de a fi luați de ape în Italia

Ultimele imagini cu tinerii români i-au surprins îmbrățișați în fața viiturii. Patrizia, Bianca și Cristian au rezistat cât au putut în fața furiei puhoaielor, dar la un moment dat au fost luați de ape. 

Trupurile celor două fete au fost găsite la aproximativ un kilometru de locul unde au fost văzute ultima dată. După trei zile de căutări, trupul lui Cristian nu a fost încă găsit.

Ultima îmbrățișare înainte de a fi luați de ape în Italia

Ultima îmbrățișare înainte de a fi luați de ape în Italia

[Sursa foto: Captură YouTube]

După a doua noapte de căutări nereușite, în zorii zilei au fost reluate survolările cu elicopterul și drona, iar echipele de la Pompieri și Protecția Civilă continuă să cerceteze necontenit zona.

Scafandri au intrat în apă, iar mai multe unități canine sunt, de asemenea, operaționale, căutând în zonă. Între timp, membri familiilor celor trei tineri s-au adunat la Natisone, în apropiere de locul în care au fost găsite, pe 1 iunie, poșeta Patriziei și telefonul mobil cu care aceasta a cerut ajutor vineri. Alături de ei se află și un psiholog voluntar de la Protecția Civilă, care încearcă să ofere sprijin și alinare în aceste zile interminabile de căutări.

De asemenea, au venit membri ai comunității din Premariacco, care în ultimele ore au adus de mâncare și de băut salvatorilor și rudelor celor trei tineri.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

"Căutările au fost reluate masiv", a confirmat Michele De Sabata, primarul localităţii Premariacco, "Cred că vremea şi nivelul apei de astăzi vor permite scafandrilor să opereze în mod constant şi eficient, chiar dacă curenţii în tronsonul cel mai complex, adică cel dintre Premariacco şi Paderno, sunt întotdeauna periculoşi chiar şi pentru cei mai experimentaţi scafandri. Toată lumea acţionează şi, credeţi-mă, sunt foarte mulţi. Le mulţumesc în mod special tuturor colegilor mei şi cetăţenilor, salvamontiştilor şi voluntarilor civici care şi-au împărţit sarcinile de a fi aproape de părinţi şi de a-i ajuta pe toţi salvatorii.

Aceasta este încă o demonstraţie că suntem o comunitate bună. Putere şi curaj", a spus el.

MAE a confirmat că tinerele luate de ape în Italia au cetăţenia română. Cristian nu a fost încă găsit

MAE a confirmat că tinerele luate de ape în Italia au cetăţenia română. Cristian nu a fost încă găsit

[Sursa foto: Facebook]

Ce a mai transmis MAE român

Ministerul mai anunţă că reprezentanţii oficiului consular menţin în permanenţă dialogul cu autorităţile locale în vederea obţinerii de informaţii cu privire la operaţiunile de căutare a celei de-a treia persoane dispărute, precum şi cu familiile cetăţenilor români decedaţi, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări şi conform competenţelor.

”În continuarea informaţiilor transmise anterior cu privire la dispariţia a trei persoane în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizează că, duminică, 2 iunie 2024, reprezentanţii Consulatului General al României la Trieste, au fost informaţi de către autorităţile italiene asupra faptului că trupurile neînsufleţite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfăşurare operaţiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane”, precizează MAE într-un comunicat oficial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si